Головна

Антивірусна церква

Вівторок, 07 квітня 2020, 14:20

safe_imageУ переліку глобальних загроз людству, представленому в січні цього року на Міжнародному економічному форумі в Давосі, загроза інфекційних захворювань знаходиться аж на десятому місці в шкалі, де загрози ранжуються за масштабом наслідків, і зовсім не входить до переліку, в якому загрози визначаються за рівнем ймовірності. Навіть гіпотетично усвідомлюючи постійну можливість спалаху тих чи інших епідемій у сучасному світі, ми не те що не готувалися в жоден особливий спосіб до COVID-19, а й важко могли уявити реальні наслідки інфекційного захворювання на сучасному етапі розвитку людства.

Add a comment

Читати далі: Антивірусна церква

 

Молитися онлайн, не цілувати плащаниці, на Великдень служити на вулиці, ? Глава УГКЦ дав поради, як служити у Страсний тиждень і на Великдень

Середа, 25 березня 2020, 17:12

u_tОтець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на численні прохання єпископів Церкви, як у час пандемії Covid-19 служити страсні й пасхальні богослужіння, дав декілька порад. Важливо зазначити, що УГКЦ є глобальною Церквою, яка присутня на всіх континентах. Тому поради Глави УГКЦ мають універсальний характер.

На основі цих порад єпископи у своїх єпархіях та екзархатах мають допомогти священникам сформувати критерії стосовно поведінки священнослужителів у цих надзвичайних обставинах.

Add a comment

Читати далі: Молитися онлайн, не цілувати плащаниці, на Великдень служити на вулиці, ? Глава УГКЦ дав поради, як служити у Страсний тиждень і на Великдень

 

Блаженніший Святослав: «Прошу всіх завтра, 25 березня, єднатися у спільній вселенській молитві з Папою Франциском»

Вівторок, 24 березня 2020, 20:01

molytva_z_papoiu2До цього сьогодні, 24 березня, закликав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час Молебню до Богородиці в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, трансляцію якого здійснювало «Живе телебачення».

Предстоятель УГКЦ подякував усім вірним за те, що «щоденно єднаються у всецерковній, народній і спільній молитві». Після цього повідомив, що 25 березня Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій оголосила днем молитви і посту за Україну. Завтра всі Церкви і релігійні організації України будуть об'єднані в пості й молитві.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав: «Прошу всіх завтра, 25 березня, єднатися у спільній вселенській молитві з Папою Франциском»

   

Чи здатен коронавірус вразити імунну систему церкви: тест на адекватність, оперативність та релевантність

Понеділок, 23 березня 2020, 13:07

90219300_nДля більшості людей, які щодня чи навіть щогодини переглядають карколомну статистику поширення корона вірусу, дуже гостро стоїть питання чи на заторкне ця біда мене і моїх рідних. Для християнських Церков в Україні ця кризова ситуація ставить 3 нагальні запитання: як адекватно діяти в умовах кризи, як оперативно адаптуватися до нових умов, і як не втратити свою релевантність у суспільстві.

Add a comment

Читати далі: Чи здатен коронавірус вразити імунну систему церкви: тест на адекватність, оперативність та релевантність

 

Надзвичайні ініціативи Папи: екуменічна молитва та позачергове «Urbi et Orbi»

Понеділок, 23 березня 2020, 11:51

750.422Відповісти вселенськістю молитви на пандемію вірусу закликав Папа Франциск, оголошуючи про дві молитовні ініціативи та висловлюючи солідарність із населенням Хорватії, що постраждало від землетрусу.

Перед обличчям тривоги, яку переживає світ, Папа Франциск запросив усіх християн об’єднатися наступної середи в молитві.

Add a comment

Читати далі: Надзвичайні ініціативи Папи: екуменічна молитва та позачергове «Urbi et Orbi»

   

Сторінка 12 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/