Головна

Владика Меньок освятив най цілющу криницю Донбасу

Понеділок, 20 липня 2009, 22:59

Парафію міста Димитрова відвідав екзарх донецько-харківський Степан Меньок в супроводі священиків. Владика поздоровив місцеву громаду з 6-ю річницею, освятив 12-ти метрову криницю, на території церкви, яку викопали парафіяни, щоб завжди мати чисту свячену воду. Add a comment

Читати далі: Владика Меньок освятив най цілющу криницю Донбасу

 

Тема міграції в новій енцикліці Папи Венедикта XVI «Caritas in Veritate»

Понеділок, 20 липня 2009, 22:29

http://3.bp.blogspot.com/_WPjZST8SC40/SD3LDY9qqDI/AAAAAAAASME/xkzl2zvqZ74/s400/destauranimams121007.jpg«Caritas in Veritate» (з лат. «Любов у істині») є третьою за чергою енциклікою Папи Венедикта XVI. Цього разу Святіший Отець присвячує свої роздуми соціальним проблемам та темі цілісного розвитку людини. Як відомо, нова енцикліка була підписана до друку Папою Венедиктом XVI 29 червня 2009 року, а 7 липня, напередодні самміту «Великої вісімки», що проходив у Аквілі (Італія), «Caritas in Veritate» була представлена та опублікована французькою, англійською, італійською, польською, португальською, іспанською та німецькою мовами.

У п'ятому розділі під заголовком «Співробітництво людської родини» енцикліка «Caritas in Veritate» звертає увагу світової громадськості зокрема на проблеми міграції.

Як відомо, феномен міграції як з огляду української численної еміграції в країни Західної Європи та Америки, так і з огляду іноземної імміграції в Україну є неабияк актуальний і українському суспільству, який нажаль поки що не знаходить широкого відголосу ні серед політиків, ні в українських ЗМІ. Add a comment

Читати далі: Тема міграції в новій енцикліці Папи Венедикта XVI «Caritas in Veritate»

 

ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ

Субота, 18 липня 2009, 21:53

Всесвітлішим, всечеснішим

та високопреподобним отцям-душпастирям

Київської архиєпархії УГКЦ

Слава Ісусу Христу!

Цього року, в неділю, 26 липня, наша Церква буде згадувати та урочисто святкувати 1021 річницю Хрещення Русі-України, дату, знаменну для всіх нас - спадкоємців Володимирового Хрещення.

З цієї нагоди поручаю всім парохам та адміністраторам Київської архиєпархії: Add a comment

Читати далі: ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ

   

«Патріарх – то є отець»: Блаженніший Любомир про візит Патріарха Кирила до Туреччини та України

Середа, 08 липня 2009, 19:44

«Українські Церкви представляють собою велику духовну силу, тому православний світ не може не бачити Україну. Україна - мільйони православних. Поділ в Україні - виклик для патріархів (Патріарха Кирила та Патріарха Вартоломія І, - авт.). Ми побачимо, що вони вміли зробити для Української Православної Церкви», - сказав Блаженніший Любомир в інтерв'ю веб-порталу «Релігія в Україні», говорячи про зустріч Патріарха РПЦ Кирила та Константинопольського Патріарха Вартоломія І, яка відбулася 4 - 6 липня у Туреччині. Add a comment

Читати далі: «Патріарх – то є отець»: Блаженніший Любомир про візит Патріарха Кирила до Туреччини та України

 

Спільна екуменічна молитва за благополуччя України

Понеділок, 06 липня 2009, 23:40

2 липня 2009 року у Київському національному будинку органної та камерної музики України відбулася спільна молитва за благополуччя України, яку організувало Українське біблійне товариство. У вступному слові Григорій Комендант, президент Українського біблійного товариства (християнська неконфесійна спілка, що займається перекладом та розповсюдженням Біблії та її окремих книг в Україні), закликав до молитви християн різних конфесій.

Add a comment

Читати далі: Спільна екуменічна молитва за благополуччя України

   

Сторінка 91 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/