Головна

Папа: ми не можемо й далі виробляти зброю, забуваючи про стражденних

Середа, 17 березня 2021, 11:20

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422_1В Італії побачила світ книжка-інтерв’ю журналіста-ватиканіста Доменіко Аґассо «Бог і прийдешній світ», в якій він спілкується з Папою Франциском. Vatican News опублікувало деякі уривки з цієї книжки.

Час випробувань – початок перетворення

«У житті бувають моменти темряви. Дуже часто ми думаємо, що вони не можуть трапитися з нами, а лише з кимось іншим, в іншій країні, можливо, на далекому континенті. Натомість, ми всі опинились у пандемічному тунелі»,  такими думками про так званий «землетрус», що сколихнув увесь світ під виглядом коронавірусу, ділиться Папа Франциск з італійським журналістом-ватиканістом Доменіко Аґассо у книзі-інтерв’ю «Бог і прийдешній світ», що з’явилася на книжкових полицях у вівторок, 16 березня 2021 року. Констатуючи трагічні події, що розпочалися 2020 року, Святіший Отець зазначає: «Світ вже ніколи не буде таким, як раніше». Однак, він не зупиняється на негативному, а наголошує, що «саме в цій біді слід бачити ознаки, які можуть стати підвалиною для відбудови».

Add a comment

Читати далі: Папа: ми не можемо й далі виробляти зброю, забуваючи про стражденних

 

Як говорити про піст у сім'ї, де є діти?

Понеділок, 15 березня 2021, 19:54

15-03-21-1Про піст варто багато читати в мудрих глибоких книгах Святих Отців, у богословській літературі… Я стараюся щороку перед чи під час посту перечитувати щось особливо світле для мене. І щороку дивуюся.

Бо наче читаю не вперше, а сприймаю по-новому. Мабуть, тому, що кожен наш піст проживаємо ніби з року в рік у той самий час, але завжди по-новому, – глибше, радісніше!

Add a comment

Читати далі: Як говорити про піст у сім'ї, де є діти?

 

«Fratelli tutti»: чергова соціальна енцикліка Папи Франциска

Неділя, 28 лютого 2021, 11:34

ped.750.422Братерство й соціальна дружба – це дороги, які вказує Папа Франциск для побудови кращого, справедливішого та мирного світу зусиллями всіх, народу й інституцій. Рішуче «ні» війні та глобалізації байдужості.

«“Fratelli tutti” писав святий Франциск з Ассізі, звертаючись до всіх братів і сестер, щоб запропонувати їм форму життя з присмаком Євангелія. Серед його порад хочу виокремити одну, в якій він заохочує до любові, що виходить за межі географічних і просторових бар’єрів», – цими словами Папа Франциск розпочинає свою енцикліку «Fratelli tutti», що підписана 3 жовтня 2020 року на батьківщині святого Франциска місті Ассізі та оприлюднена наступного дня.

Add a comment

Читати далі: «Fratelli tutti»: чергова соціальна енцикліка Папи Франциска

   

Кардинал Сандрі: наша місія – турбота про часто поранене Христове Тіло

Четвер, 18 лютого 2021, 21:41

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Префект Конгрегації для Східних Церков в інтерв’ю для ватиканських медіа розповів про історію, діяльність та завдання очолюваної ним Дикастерії Римської Курії.

Не ікони, свічки та кадильний дим, що підноситься під час молитовних обрядів, але містичне Тіло Ісуса, часто поранене, яке потребує особливою турботи, перебуває у центрі уваги та відповідальності Конгрегації Східних Церков, яку сьогодні очолює кардинал-аргентинець Леонардо Сандрі. Мова йде про відповідальність за Східні Католицькі Церкви, які, попри свою різноманітність, перебувають у повній єдності з Церквою Риму. Завдання та служіння цього відомства Римської Курії кардинал-префект представив у інтерв’ю для ватиканських медіа.

Add a comment

Читати далі: Кардинал Сандрі: наша місія – турбота про часто поранене Христове Тіло

 

Постанови Вісімдесят сьомої сесії Синоду Єпископів КГВА

Середа, 17 лютого 2021, 21:24

synodkhva2020_1Постанови Вісімдесят сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, 9-10 лютого 2021 року Божого, Київ.

1/ Для покращення соціального служіння в Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ, з урахуванням сучасних викликів і труднощів (зокрема, спричинених пандемією коронавірусу):

А. Просити єпархіальних єпископів:

1) сприяти соціальному служінню священників та заохочувати до нього, зокрема через особисту участь у соціальних ініціативах та особливе піклування про розвиток соціального служіння в катедральних парафіях;

Add a comment

Читати далі: Постанови Вісімдесят сьомої сесії Синоду Єпископів КГВА

   

Сторінка 9 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/