Головна

«Українська Греко-Католицька Церква як глобальна Церква». Погляд із Рима на 10 років служіння Глави УГКЦ

Середа, 14 квітня 2021, 22:37

u_zarvanytsi_e6af7Протягом 10 років Блаженніший Святослав очолює Українську Греко-Католицьку Церкву, найбільшу зі Східних Католицьких Церков свого права. Про це з «римської перспективи» розповідає Андреа Гальярдуччі, один із провідних ватиканістів і фахівців Східної Європи.

Мабуть, те, що УГКЦ – глобальна Церква, стало зрозуміло під час міждикастерійної зустрічі, яку Папа Франциск провів у Ватикані в липні 2019 року з митрополитами Синоду УГКЦ – найбільшої із 23-х Церков свого права. Саме тоді стало очевидно, що справді йшлося про Церкву східного обряду, коріння якої перебуває в історії та традиціях України, хоча єпископи походили з чотирьох різних континентів. Їх покликали до Рима, щоб говорити про їхній народ. Кожному було доручено представляти свою Церкву у світі. Ця зустріч виникла з ідеї Блаженнішого Святослава.

Add a comment

Читати далі: «Українська Греко-Католицька Церква як глобальна Церква». Погляд із Рима на 10 років служіння Глави УГКЦ

 

У свято Благовіщення в Українській Греко-Католицькій Церкві дякують за дар життя

Середа, 07 квітня 2021, 10:54

blagovischennya-20217 квітня в Українській Греко-Католицькій Церкві, враз із святкуванням Благовіщення Пресвятої Богородиці, впродовж декількох останніх років традиційно використовується як добра нагода для складання Богові подяки за дар нашого життя.

До слів благодарення за Хліб і Чашу Євхаристії в контексті літургійного служіння ми додаємо слова вдячності за наше існування в цьому світі: Бог не тільки покликав нас до вічності, створивши нашу безсмертну душу, але й подбав про те, щоби частина цієї нашої вічності отримала можливість стати щасливо зреалізованою нами в умовах нашого земного існування.

Add a comment

Читати далі: У свято Благовіщення в Українській Греко-Католицькій Церкві дякують за дар життя

 

Проповідь Блаженнішого Святослава у Хрестопоклонну неділю

Понеділок, 05 квітня 2021, 14:02

01_1c90aНе втрачаймо надії та оптимізму, бо джерело нашої сили і життя є поряд. Воно випливає з чесного і животворного хреста Господнього, на якому Бог відкриває нам джерело своєї вічної любові до нас.

Хо хто хоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу Мене ради та Євангелії, той її спасе. (Мр. 8, 35)

Всечесні отці! Преподобні сестри! Дорогі брати і сестри!

Add a comment

Читати далі: Проповідь Блаженнішого Святослава у Хрестопоклонну неділю

   

Блаженніший Святослав розповів, хто з попередників мав на нього найбільший вплив, і звернувся до вірних з особистим проханням

Середа, 31 березня 2021, 17:17

andriiv_grish-800x445Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав розповів, що на нього, як на Предстоятеля Церкви, найбільший вплив мав його попередник Блаженніший Любомир Гузар.

Про це він розповів в інтерв’ю Миколі Княжицькому на телеканалі «Еспресо», присвяченому десятиліттю предстоятельського служіння.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав розповів, хто з попередників мав на нього найбільший вплив, і звернувся до вірних з особистим проханням

 

Мудре лідерство - доступне кожному, хто прагне і… НАВЧАЄТЬСЯ

П'ятниця, 26 березня 2021, 00:31

FB_IMG_1613984563277Маю велику радість поділиться досвідом і враженнями від семінару для лідерів, як частини формаційної  програми «Відповідальне служіння та християнське лідерство». Метою програми, що складається з трьох вікендових семінарів, є підвищення компетенції та лідерських навичок  мирян, керівників спільнот та членів управи, активних членів парафіяльних громад УГКЦ, що розвиваються.

Організатором цієї програми є Комісія УГКЦ у справах родини і мирян. Темою першої частини була:  “Реєстрація громадських об’єднань та релігійних громад. Стратегічне планування від індивідуального до організаційного”.

Add a comment

Читати далі: Мудре лідерство - доступне кожному, хто прагне і… НАВЧАЄТЬСЯ

   

Сторінка 8 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/