Головна

Папа: Ходити в Святому Дусі означає зробити простір для любові і благодаті

Четвер, 04 листопада 2021, 19:55

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Запрошення святого Павла «ходити в Святому Дусі» було в центрі уваги чергового повчання Папи Франциска, зосередженого на Посланні до Галатів.

«Знову кажу: Духом ходіте, і пожадливостей тіла не будете чинити; бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б», – читаємо в 5-й главі Послання святого Павла до галатів. Цей уривок прозвучав на початку загальної аудієнції Папи Франциска з паломниками в середу, 3 листопада 2021 року, під час якої він виголосив вже 14-ту з черги катехизу про цей лист апостола, центральною темою якого є свобода в Христі. Цього разу Святіший Отець запросив замислитися над тим, що означає «ходити у Святому Дусі».

Add a comment

Читати далі: Папа: Ходити в Святому Дусі означає зробити простір для любові і благодаті

 

«Вінниця була у серці Блаженнішого Любомира, і тому у серці Вінниці сьогодні постає його пам’ятник», — владика Богдан Дзюрах

П'ятниця, 15 жовтня 2021, 13:35

img_4348«Після відходу на пенсію він не збудував собі печі для відпочинку; і після відходу до вічності він продовжує служити Церкві і народові. І нинішня подія, якою вінчається Тиждень пам’яті Блаженнішого Любомира тут, у Вінниці, є теж частиною його церковного і громадянського служіння», — розпочав своє слово преосвященний владика Богдан.

Add a comment

Читати далі: «Вінниця була у серці Блаженнішого Любомира, і тому у серці Вінниці сьогодні постає його пам’ятник», — владика Богдан Дзюрах

 

«Католицька освіта дає відповідь на питання, де ті джерела і цінності, які надихають, підтримують і ведуть людину впродовж життя»

Понеділок, 20 вересня 2021, 11:40

khrystofora-bushtyn-09-2021-1Якісна освіта для дітей – запорука їх майбутнього і одна із головних цілей для батьків. Проте добра освіта, зокрема шкільна, – це не лише певний рівень знань, а й виховання та цінності певного середовища, яким є школа. Про освіту загалом та католицьку освіту зокрема, про католицькі школи в Україні та християнську етику у програмах «Відкрита Церква» та «Добра розмова» говорить с. Христофора Буштин, екс-очільниця Комісії УГКЦ з питань освіти, а нині – координаторка Католицької школи у Києві.

Add a comment

Читати далі: «Католицька освіта дає відповідь на питання, де ті джерела і цінності, які надихають, підтримують і ведуть людину впродовж життя»

   

Церкви і релігійні організації України просять про спільну триденну молитву на захист традиційних сімейних цінностей

П'ятниця, 17 вересня 2021, 09:30

family-15-09-2021-2Ми відчуваємо біль у серцях багатьох вірних синів і дочок України і просимо засвідчити свої переконання в найбільш відповідний і відповідальний спосіб - звершуючи від п’ятниці, 17 вересня, до неділі, 19 вересня (включно), молитву за збереження сім’ї та України. Віримо, що Господь почує наш молитовний заклик і ця гібридна атака проти сім’ї буде зупинена.

Add a comment

Читати далі: Церкви і релігійні організації України просять про спільну триденну молитву на захист традиційних сімейних цінностей

 

Папа: Оздоровлення серця починається зі слухання

Вівторок, 07 вересня 2021, 01:36

papa-rimskij-francisk-biogrfiyaВсі ми маємо вуха, але не завжди спроможні слухати. На це звернув увагу Папа Франциск, коментуючи під час недільної зустрічі з паломниками оздоровлення глухонімого, заохотивши знаходити кожного дня кілька хвилин для слухання Божого слова і нагадавши священикам про обов’язок вислуховувати.

Add a comment

Читати далі: Папа: Оздоровлення серця починається зі слухання

   

Сторінка 6 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/