Головна

«Церква сама прийшла до мене», – Блаженніший Святослав

Субота, 16 квітня 2016, 08:12

z_focusu_16_2Блаженніший Святослав – постать, відома багатьом, навіть далеким від життя Української Греко-Католицької Церкви. Будучи Главою УГКЦ вже п’ять років, він займає вагому позицію у житті українського суспільства.

З його думкою рахуються, до нього прислухаються. У свої 45 років, він є духовним батьком для багатьох українців не тільки в нашій країні, а й далеко за її межами. Після кожної Літургії до нього підходять люди, діляться болем і радістю, розповідають, а він слухає. Та цього разу розповідати буде він. Про свою сім’ю, дитинство, навчання в медичному училищі, поклик до священичого життя та ще про багато моментів, з яких складається його життя. Add a comment

Читати далі: «Церква сама прийшла до мене», – Блаженніший Святослав

 

Кілька питань щодо Божественної Літургії Передшеосвячених Дарів

Вівторок, 29 березня 2016, 18:18

183999.pЧас Великої Чотиридесятниці є особливим під багатьма оглядами. У традиційних християнських церквах це час переосмислення власних поглядів на своє життя й на особисте християнство. Це час приготування до найбільшого із свят усього християнського світу – свята Воскресіння Христового. Свято Воскресіння є джерелом віри християн і, водночас, сповненням їх остаточного очікування – входження у радість Воскреслого, участі вже тут і тепер у вічності Його життя.

Add a comment

Читати далі: Кілька питань щодо Божественної Літургії Передшеосвячених Дарів

 

Щорічна «повинність», або сповідь – не допит

Понеділок, 28 березня 2016, 23:05

658792134Чи достатньо все-таки сповідатись раз в рік? Як поводитись, якщо під час сповіді священик накричав, образив? Чи можу я довіряти священикові, відкриваючи йому найскоровенніше? Як готуватись до сповіді? Як сповідатись, що розповідати? Чи після однієї сповіді можливе лише одне причастя? Спробуємо роздумати разом.

Найперше (адже в теперішній час – час Великого Посту, це питання дуже актуальне) поговоримо про «річну сповідь». У минулорічних нотатках, присвячених сповіді, ми вже говорили, що сповіді раз в рік явно недостатньо для духовного життя. Вона є достатньою лише в тому випадку, якщо сповідь стає обов’язковою формальністю, яку в часі посту треба «відбути».

Add a comment

Читати далі: Щорічна «повинність», або сповідь – не допит

   

Христос Воскрес! Нехай ті, хто страждає, воскреснуть у Ньому

Середа, 23 березня 2016, 22:33

972FA42EУ Страсний вівторок у Брюсселі у боягузливому нападі на невинних зло виявило своє огидне обличчя. Атакуючи європейців та гостинну і відкриту Європу, терористи намагаються зіштовхнути континент в агонію страху. Чому? Тому що страх є великим маніпулятором, безчесним інструментом контролю. Брюссель є центром об’єднаної Європи, країни якої, зазнавши страхів Другої світової війни, вирішили знищити саму можливість війни між сусідами: позбутися страху перед іншим, відкрити серця та демілітаризувати кордони. Така відкритість це великий дар та благословення Європи для всього світу. І як кожну відкритість, її можуть використовувати як вразливість ті, хто не здатен відчувати благодать миру.

Add a comment

Читати далі: Христос Воскрес! Нехай ті, хто страждає, воскреснуть у Ньому

 

Оглядаючись на минуле – думати про майбутнє

Субота, 19 березня 2016, 22:11

imageПеріод комуністичного терору, зокрема насильства Львівського псевдособору 1946 року, залишив у свідомості людей відчуття пасхальної динаміки: від розп’яття через смерть – до воскресіння. Минуле тут має богословське значення: сенс комуністичної руїни – у здобутті досвіду мучеництва, який, за Тертуліаном, стає «насінням Церкви»: Semen est sanguis christianorum.

Add a comment

Читати далі: Оглядаючись на минуле – думати про майбутнє

   

Сторінка 29 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/