Головна

Відбудеться перепоховання тлінних останків Владики Івана Маргітича

Неділя, 29 січня 2017, 17:20

001_94 лютого 2017 р., в с. Боржавському (Виноградівський р-н., Закарпатська обл.), відбудеться перепоховання тлінних останків «Народного Єпископа» Івана Маргітича, в якому візьмуть участь: Єпарх Мукачівський Кир Мілан (Шашік) та Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), як також інші єпископи та духовенство. Add a comment

Читати далі: Відбудеться перепоховання тлінних останків Владики Івана Маргітича

 

У Римі презентували Щоденник о. Василя Поточняка: «Він був світлом, особливим каганцем»

Понеділок, 23 січня 2017, 20:33

1ba6f013bУ Римі в актовій залі Собору Святої Софії відбулася презентація Щоденника о. Василя Поточняка, в якому він описував переживання своєї хвороби перед смертю.

Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф Мілян відзначив, що о. Василь дуже любив людей і свою рідну Турківщину. "Він мав грандіозні плани на життя. Він був в захопленні від нашої Церкви у Києві, коли туди приїхав, її розвитком загалом у Центральній і Східній Україні, - зазначив Голова ПМВ. - Чому він був популярний серед людей? Бо був автентичний, правдивий, мудрий, скромний. Він був світлом, особливим каганцем".

Add a comment

Читати далі: У Римі презентували Щоденник о. Василя Поточняка: «Він був світлом, особливим каганцем»

 

12 порад для українців напередодні Різдва

Четвер, 29 грудня 2016, 16:47

img_1325-563x353Напередодні світлого Різдва: як не боятися продовжувати і розпочинати заново життя у час війни і постійних колапсів? Чого бракне сьогодні українцям для щастя? Ми вибрали для вас найцікавіші думки Блаженнішого Любомиира Гузара.

Коли прийшла війна, ми не мали готової боєздатної армії. Але на цю агресію несподівано для наших сусідів і для нас самих таки піднялася армія. Сьогодні ми маємо військо, і вже щось собою представляємо. В дуже короткому часі показалась здібність народу організуватися і підставити чоло небезпеці.

Add a comment

Читати далі: 12 порад для українців напередодні Різдва

   

Світ ненавидить християн так само, як ненавидів Ісуса

Понеділок, 26 грудня 2016, 22:16

1111_beresteyska_uniya3056Цими днями Українська Греко-Католицька Церква згадує особливу і неординарну подію – 420 років від дня підписання Берестейської Унії. В засобах масової інформації можна знайти досить різнобічну оцінку цій події: є схвалення і позитивні відгуки такого історичного факту, а також є гостра і необдумана критика, інколи з боку осіб, які жодного відношення не мають до Церкви Христової. Нашу Церкву, інколи, навіть називають «унійною», що бере свій початок саме від Унії, підписаною 1596 року у Бересті, коли вона підтвердила свою єдність з Апостольським Престолом. Історики та церковні аналітики зуміють дати чи вже дали свої оцінки щодо цієї історичної події, а нас, як вірних Української Греко-Католицької Церкви, духовенство і миряни якої терпіли, а численні навіть віддали своє життя за вірність Єдиній Христовій Церкві, цікавить одне – єдність Церкви та її вірність заповітним словам словам Ісуса Христа: «Щоб усі були одно» (Ів 17,21).

Add a comment

Читати далі: Світ ненавидить християн так само, як ненавидів Ісуса

 

Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

Середа, 21 грудня 2016, 12:56

IMG_6669-1024x682Високопреосвященним і Преосвященним Архиєпископам та Митрополитам, боголюбивим єпископам, всечесному духовенству, преподобному монашеству, возлюбленим братам і сестрам, в Україні та на поселеннях у світі сущим

І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми славу Його бачили ? славу Єдинородного від Отця, благодаттю та істиною сповненого.

Ів. 1, 14

Add a comment

Читати далі: Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

   

Сторінка 25 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/