Головна

Торжественне поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа

Неділя, 18 червня 2017, 22:05

DSC_0306w«Хто їсть моє Тіло і п’є мою Кров, той має життя вічне, і я воскрешу його останнього дня», (Ів. 6, 54)

У четвер по неділі всіх святих у церковному календарі Української Греко-Католицької Церкви маємо свято Торжественного поклоніння пречистим Тайнам тіла і крові Господа нашого Ісуса Христа. З огляду на будний день, його урочисте відзначення зазвичай переносять на неділю. Воно відоме також під назвою Свято Пресвятої Євхаристії.

Add a comment

Читати далі: Торжественне поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа

 

Блаженніший завжди був присутній у сім'ї - молитвою, словом та увагою

Середа, 14 червня 2017, 21:58

630_360_1497286443-5177Світлий передпокій покійного Любомира в його резиденції в Княжичах зустрічає нас його портретом. За хвилину до нас виходить сестра Вероніка, сестра-служебниця (Орден сестер-служебниць, так називається монастир УГКЦ), яка працювала з блаженнійшим Любомиром. Вона зустрічала нас і раніше, коли ми приходили сюди на інтерв'ю. Приймаючи наші співчуття, вона каже, що бракує не фізичної присутності владики Любомира, а його жартів, його духу. У вітальні ми очікуємо племінницю блаженнійшого Любомира Гузара Марію Рипан.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший завжди був присутній у сім'ї - молитвою, словом та увагою

 

Буду намагатися виходити до всіх, шукати шляхів зцілення й примирення, — єпископ-номінант Едвард Кава

Середа, 07 червня 2017, 13:41

9875132121Єпископ-номінант Едвард Кава — людина відкрита і проста. Він радо погодився поспілкуватися з CREDO, щоб наші читачі могли ближче познайомитися з новим єпископом-помічником Львівської архидієцезії.

Разом з о. Кавою ми вперше переступили поріг його нового помешкання. Наскрізь просякнутий францисканською харизмою, він вважає шикарними свої кімнати у палаці львівських митрополитів. Але я побачила абсолютно просте, не надто велике і дуже стримане в умеблюванні помешкання. Проте о. Едвард більше звик до спартанських умов і теперішні вважає розкішшю. Єпископська приймальня — перший офіс у житті о. Кави. Він ще порожній, там лише стіл та книжкова шафа. Саме там ми і вели нашу бесіду про те, як 17?річний юнак із м. Мостиська, який мріяв виїхати вчитися до Польщі, став монахом, а зараз очікує на єпископські свячення.

Add a comment

Читати далі: Буду намагатися виходити до всіх, шукати шляхів зцілення й примирення, — єпископ-номінант Едвард Кава

   

Друге життя українського Студіону в Римі в рік пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого

П'ятниця, 02 червня 2017, 11:28

2a603e4Знаменно, що в рік 125-тої річниці з дня народження блаженної пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого, розпочав повернення до життя монастир Св. Теодора Студита (“Студіон”), що знаходиться в околиці озера Альбано, поблизу містечка Кастель Гандольфо, біля Риму.

Коротко про історію цього монастиря, який за бажанням блаженної пам’яті митрополита Андрея Шептицького, як також і за велику частину його коштів, був придбаний блаженної пам’яті патріархом Йосифом Сліпим для монахів Свято-Успенської Унівськоі Лаври, небагатьом з яких вдалось в часи Другої Світової війни втекти від нищівного поневолення їхньої батьківщини тоталітарним Совєтським Союзом, що, руйнуючи, загнав у підпілля не лише монастирі, але цілу Греко-католицьку церкву.

Add a comment

Читати далі: Друге життя українського Студіону в Римі в рік пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого

 

Офіційна заява УГКЦ щодо руйнувань Патріаршого Собору

П'ятниця, 19 травня 2017, 12:55

image-1_1Офіційна заява Української Греко-Католицької Церкви щодо руйнувань Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві через недотримання законності сусіднього будівництва та належного контролю з боку влади.

Відновлення скандального будівництва на Микільській Слобідці в Києві, що поблизу Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ, змушує нас вкотре висловити свою офіційну позицію як Церкви щодо цієї ситуації.

Add a comment

Читати далі: Офіційна заява УГКЦ щодо руйнувань Патріаршого Собору

   

Сторінка 23 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/