Головна

Завдання капелана - захищати людяність

Вівторок, 22 серпня 2017, 11:54

zelinskiКапелан морпіхів Андрій Зелінський —про психологічний стан бійців на передовій, проблему посттравматичного синдрому й особливості військової культури

Який він — духовний вимір людського досвіду війни? Як формуються цінності відданого та жертовного служіння своєму народу? На ці питання найкращу відповідь може дати капелан — слово, яке міцно увійшло в лексикон українців за останніх три роки бойових дій. Наш співрозмовник — отець Андрій ЗЕЛІНСЬКИЙ, священик УГКЦ, член чернечої громади «Товариство Ісуса», перший офіційний штатний капелан у лавах морської піхоти (36-та окрема бригада).

Add a comment

Читати далі: Завдання капелана - захищати людяність

 

Папа: Любов є рушієм віри, а віра – винагорода любові

Понеділок, 21 серпня 2017, 20:05

reuters2326941_articoloУсі ми потребуємо зростання у вірі та скріплення нашої довіри до Ісуса, а допомогою в цьому є уважне щоденне слухання Божого слова, участь у Святих Тайнах, особиста молитва та діла милосердя. На це вказав Папа Франциск, коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 20 серпня 2017 р., євангельську розповідь про чудо, яке Ісус вчинив для жінки-ханаанянки, що була чужинкою для юдеї.

Ця біблійна подія відбулася під час того, як Ісус прямував до міст Тиру та Сидону, що на півночі від Галилеї. В дорозі до Нього наблизилася ханаанянка, благаючи зцілити її доньку, яку «біс мучить страшенно». В першу мить здається, що Господь не слухає цього волання, сповненого болем, спонукаючи учнів втрутитися й заступитися за неї.

Add a comment

Читати далі: Папа: Любов є рушієм віри, а віра – винагорода любові

 

Всесвітній рух робітників-християн: Ні суспільному виключенню

Середа, 16 серпня 2017, 17:59

RV26834_ArticoloГлибока стурбованість з огляду на брак місць гідної праці, на непостійність стосунків між роботодавцем та працівником, невпевненість щодо майбутнього світу праці, що породжує фрустрацію, тугу й депресію: ці та інші теми увійшли до підсумкового документу Генеральної Асамблеї Всесвітнього руху робітників-християн, яка у липні 2017 р. зібрала в іспанському місті Авілі представників християнських робітничих рухів із 42 країн. Приблизно 120 делегатів обмінялися думками щодо економічної ситуації та кризи зайнятості у світі.

У підсумковому комюніке Всесвітнього руху робітників-християн, який відзначає своє 50-річчя, зазначається: «Нашим викликом є й надалі євангелізувати світ праці, звіщаючи добру новину, яка включає також і проект гуманізації, приготований Богом для кожної людини, ставлячи її, що створена на Його образ і подобу, в центрі всіх турбот».

Add a comment

Читати далі: Всесвітній рух робітників-християн: Ні суспільному виключенню

   

В Україні зафіксовано факти нападу на вірян УГКЦ та «Свідків Єгови», - доповідь Держдепу США

Середа, 16 серпня 2017, 14:50

54F94B2Держсекретар США Рекс Тіллерсон, представлячи у вівторок щорічну доповідь дипломатичного відомства, присвячену свободі віросповідання «Релігійна свобода в світі в 2016 році», згадав й про Україну.

Про це повідомляє Голос Америки.

У розділі про нашу державу автори документа, зокрема, вказують на фізичні напади на віруючих Української Греко-Католицької Церкви та на «Свідків Єгови», як також на напад на єврейського журналіста. Підтримувані Росією сепаратисти на сході України, зазначається у доповіді, надалі окупують будинки релігійних меншин та використовують їх у військових цілях.

Add a comment

Читати далі: В Україні зафіксовано факти нападу на вірян УГКЦ та «Свідків Єгови», - доповідь Держдепу США

 

«Семиярусної гори»

Середа, 16 серпня 2017, 02:55

1975-MertonЩо ви знаєте про невипадкові випадковості, Боже Провидіння й Томаса Мертона? Навіть якщо вам є що сказати по кожному з цих пунктів, вас усе одно вразить історія, яку ми сьогодні хочемо вам розповісти.

Загальновідомо, що Львів то є велике село (нехай простить мене львівська шляхта), де всі знають усіх, і варто лиш почати розмову, як за кілька хвилин ви зрозумієте, що ваш співрозмовник насправді мало не ваша родина. Але ще бувають і такі історії, коли львів’яни розширюють межі міста, й ось уже визначні особистості, автори бестселерів, стають зв’язковою ланкою поміж двома людьми, які, на перший погляд, зі спільного мають лише дитячий майданчик, де гуляють їхні діти.

Саме таким чином, на одному з дитячих майданчиків міста Лева, почалася історія, що стала початком плідної співпраці й навіть дружби.

Add a comment

Читати далі: «Семиярусної гори»

   

Сторінка 22 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/