Головна

Папа Франциск про вимоги й характеристики душпастирства покликань

Неділя, 03 грудня 2017, 22:38

ossrom127839_articolo_6Папа Франциск надіслав послання до учасників конференції «Душпастирство покликання й богопосвячене життя. Горизонти й надії», що проходить в Папському Університеті «Regina Apostolorum» від 1 до 3 грудня 2017 року. Цей захід в контексті приготування до наступного Синоду Єпископів на тему «Молодь, віра й розпізнавання покликання» організувала Конґреґація Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя.

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск про вимоги й характеристики душпастирства покликань

 

«Є окреме розпорядження щодо боротьби з гріхом корупції», - Блаженніший Святослав

Середа, 22 листопада 2017, 00:00

13-11-17-1_0Повністю посада цієї людини звучить так: Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Митрополит Київський, Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви. Можна було б присвятити окремий матеріал тому, навіщо використовуються самі ці слова та в такій послідовності. І які б могли бути замість них, якби обставини склалися дещо інакше.

Спілкування з владикою Святославом створює в мене незабутнє враження. Передусім, тому, що це світла людина, в якій добре відчувається, висловлюючись строго науково, емпатія. Друге, що вражає, – відчуття єдності з паствою. Коли розмова зайшла про вади суспільства, він не казав «вони», він говорив «ми» – «ми грішні». І в цьому вбачається запорука нашого поступового одужання.

Add a comment

Читати далі: «Є окреме розпорядження щодо боротьби з гріхом корупції», - Блаженніший Святослав

 

Християни покликані повернути Європі душу

Субота, 04 листопада 2017, 18:57

AP4202436_Articolo«Говорити про християнський внесок у майбутнє континенту означає, насамперед, запитати себе про наше завдання як християн сьогодні, на цих землях, настільки щедро сформованих вірою протягом віків. Якою є наша відповідальність в той час, коли обличчя Європи дедалі більше позначене плюралізмом культур і релігій, у той час, як християнство багатьма сприймається, як елемент далекого і чужого минулого», – цими словами Папа Франциск розпочав свої роздуми, промовляючи до учасників конференції «(Пере)осмислити Європу. Християнський вклад й майбутнє європейського проекту».

Add a comment

Читати далі: Християни покликані повернути Європі душу

   

Історія грушівського Чуда

Вівторок, 31 жовтня 2017, 10:59

258456852Сьогодні наша розповідь торкнеться прекрасного села Грушів, що на Львівщині, де здійснилися величні чуда нашої Небесної Матері. Для цього ми з’їздили до Грушівської святині та безпосередньо поспілкувалися з парохом церкви отцем Зеновієм Майкутом.

Отець Зеновій служить в Грушеві вже 36 років та особисто став свідком цього величного дійства. У селі побудовані 3 церкви. Одна із них - дерев’яна, церква Пресвятої Трійці, в якій саме і здійснилося об’явлення Божої Матері, та про яку далі піде мова.

Add a comment

Читати далі: Історія грушівського Чуда

 

«Україна ? це «житниця» Європи, яка має засіяти Західну Європу словом Христового Євангелія»

Понеділок, 30 жовтня 2017, 00:44

propovid_austriaУ сучасному світі є багато пустомовства, серед якого важко відшукати істинне Боже слово. Однак люди повинні докладати чимало зусиль, щоб воно стало на першому місці в їхньому житті. Саме тому ми маємо молитися за те, щоб український народ став «доброю нивою», на якій впаде Боже слово і принесе добрий плід.

Про це сказав сьогодні, 29 жовтня 2017 року, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у катедрі Пресвятої родини в Лондоні. Глава УГКЦ у ці дні перебуває у Великобританії з офіційним душпастирським візитом на запрошення владики Гліба (Лончини), Єпарха єпархії Пресвятої родини в Лондоні.

Add a comment

Читати далі: «Україна ? це «житниця» Європи, яка має засіяти Західну Європу словом Христового Євангелія»

   

Сторінка 19 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/