Головна

«Свідомість, що Бог вірить у мене, допомагає мені жити»: Інтерв'ю з владикою Венедиктом Алексійчуком

Середа, 27 жовтня 2021, 15:21

vl-venedykt-27-10-2021-1Люди дедалі частіше ставлять собі питання: чому, навіщо, куди?.. Але всі їх можна об’єднати в одне – як стати щасливим у житті? Де заховане те омріяне щастя і як його знайти, про це ми поговорили в інтерв’ю з великим духовним мотиватором – владикою Венедиктом Алексійчуком, єпископом Чиказької єпархії УГКЦ.

– Владико, як би ви могли описати відчуття щастя?

Add a comment

Читати далі: «Свідомість, що Бог вірить у мене, допомагає мені жити»: Інтерв'ю з владикою Венедиктом Алексійчуком

 

Покров Пресвятої Богородиці

Четвер, 14 жовтня 2021, 13:15

386432_640Лк. 10, 32-48, 11, 27-28.

Захорони нас від усякого лиха і лютих напастей

Свято Покрови Пресвятої Богородиці можна впевнено назвати святом Марії – нашої духовної Матері. Сьогоднішнє свято вказує на важливу рису її духовного материнства – милосердя. Церква називає Марію Матір’ю милосердя. Сьогодні Церква звертається до Неї такими словами: „Пречиста Богородице! Ти для скорботних – велика заступниця, негайна помічнице, спасіння та підпора людства, море ласки, джерело Божої мудрости, покров для світу”. А пізніше додає: „Тому покровом своєї милости покрий Церкву і ввесь народ”.

Add a comment

Читати далі: Покров Пресвятої Богородиці

 

Катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом» COVID-19 Владика Венедикт Алексійчук: «Це парадокс нашого життя – цінувати близьких тоді, коли втрачаємо. Треба жити тут і тепер»

Субота, 02 жовтня 2021, 13:28

vl-venedykt-aleksiychuk-2021-2Пропонуємо вашій увазі другу частину інтерв’ю з владикою Венедиктом Алексійчуком, єпископом Чиказької єпархії УГКЦ, про пошук щастя в житті людини.

– Владико, наше українське суспільство на загал досі не може прийняти чиюсь інакшість. Скажімо, якщо в родині є незаміжня дівчина у відповідних літах, то найближчі родичі часто готові зацькувати її, а чого це ти собі когось не знайдеш, а коли ти думаєш дитину родити?! Тим самим роблячи цю особу часто просто нещасною…

Add a comment

Читати далі: Катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом» COVID-19 Владика Венедикт Алексійчук: «Це парадокс нашого життя – цінувати близьких тоді, коли втрачаємо. Треба жити тут і тепер»

   

Молодь УГКЦ отримала Катехизм «Ми йдемо з Христом», який дає чесні відповіді на важливі запитання

П'ятниця, 09 липня 2021, 10:04

3598745628 червня у приміщенні Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) Глава УГКЦ Патріарх Святослав проголосив Катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом». Праця над ним тривала вісім років, відразу після презентації  основного Катехизму "Христос - наша Пасха". Тоді з ініціативою створення молодіжного Катехизму виступив Патріарх Святослав.

Add a comment

Читати далі: Молодь УГКЦ отримала Катехизм «Ми йдемо з Христом», який дає чесні відповіді на важливі запитання

 

Проповідь Блаженнішого Святослава в неділю Сліпонародженого

Четвер, 10 червня 2021, 22:48

shevchuk_21_08_20Вірити означає бачити глибше, означає бачити світ у світлі християнської віри, Божого об'явлення та Божої істини. Коли ми грішимо після Таїнства Хрещення, то наша свідомість наче звужується, бо кожен гріх засліплює людину. Ми знаємо, як може засліпити людину гордість, або грошолюбство, або марнославство... І щоразу, коли ми грішимо, потрапляємо під владу темряви. Втрачаємо первісну благодать, даровану нам у Христі Духом Святим, – втрачаємо можливість бачити. Натомість щоразу, коли приступаємо до Таїнства Сповіді, коли боремося з гріхами, то переживаємо Боже просвічення...

Add a comment

Читати далі: Проповідь Блаженнішого Святослава в неділю Сліпонародженого

   

Сторінка 2 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/