Головна

Християнину не може бути «#всеодно» чи «#меніоднаково»

Субота, 20 червня 2020, 09:46

17-06-20-5Сьогодні часто можна почути різного роду і на різні теми дискусії: що можна, а що не можна? Що є гріхом, а де немає гріха? Чи то добре чи то зле? Такі дискусії ведуться в домівках, на вулиці, за столом, у телевізійних шоу, а особливо в інтернеті, який витримує все.

«Та не однаково мені, як Україну злії люде присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять… ох, не однаково мені.» Тарас Шевченко, «Мені однаково»

Add a comment

Читати далі: Християнину не може бути «#всеодно» чи «#меніоднаково»

 

Глава УГКЦ під час телемарафону «Україна за сім’ю»: «Сім’я є першим середовищем, де ми справді стаємо собою»

Вівторок, 09 червня 2020, 16:49

famele2Мати тата і маму – це фундаментальне право кожної дитини. Кожна дитина має природне право народитися і вирости у сім’ї.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 7 червня під час телемарафону «Україна за сім’ю».

Уже чотири роки поспіль за ініціативи Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій в Україні проходить Всеукраїнська хода на захист прав дітей та сімей. Цього року через карантинні заходи цю ходу не скасували, а трансформували у телемарафон «Україна за сім’ю».

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ під час телемарафону «Україна за сім’ю»: «Сім’я є першим середовищем, де ми справді стаємо собою»

 

Всеукраїнська Рада Церков обговорила з Прем’єр-міністром налагодження взаємодії

Вівторок, 02 червня 2020, 19:30

meeting-prime-minister-ukraineДіалог між керівництвом Уряду і релігійною спільнотою відбувся та матиме продовження у форматі взаємодії Ради Церков із профільними міністерствами.

Такі домовленості були досягнуті під час зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій і Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, яка відбулася у вівторок, 2 червня, в Клубі Кабінету Міністрів, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Add a comment

Читати далі: Всеукраїнська Рада Церков обговорила з Прем’єр-міністром налагодження взаємодії

   

ЗВЕРНЕННЯ Блаженнішого СВЯТОСЛАВА «Майбутнє нашої Церкви, України і народу залежить від освіти та виховання наших дітей»

Понеділок, 01 червня 2020, 22:02

safe_imageДорогі батьки, вихователі та всі люди доброї волі, що займаєтеся вихованням дітей!

Звертаємося до вас у зв’язку з тим, що згідно з наказом №641 Міністерства освіти та науки України від 18 травня 2020 року, вносяться зміни до попередніх наказів міністерства – вилучаються відповідальні за світоглядні дисципліни комісії, зокрема: Комісія з філософсько-світоглядних дисциплін, Комісія з етики та Комісія з християнської етики. Ми глибоко стурбовані, що ці зміни можуть завдати шкоди якості та розвитку предметів світоглядного характеру в межах навчальних програм різних рівнів і, внаслідок цього, зведуть нанівець зусилля, спрямовані на цілісний розвиток дітей і молоді.

Add a comment

Читати далі: ЗВЕРНЕННЯ Блаженнішого СВЯТОСЛАВА «Майбутнє нашої Церкви, України і народу залежить від освіти та виховання наших дітей»

 

Пандемія як засіб поширення християнства

Вівторок, 26 травня 2020, 17:02

-700x467Чи знаєте ви, що християнство на Заході стало домінуючою релігією саме через пандемії?

У своїй книзі «Становлення християнства» вчений Родні Старк стверджує, що дві великі епідемії — 165 року, а потім ще через сто років — проклали шлях для християнізації Заходу.

Як це сталося і чого ми можемо навчитися у християн минулого?

Add a comment

Читати далі: Пандемія як засіб поширення християнства

   

Сторінка 8 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/