Головна

Правила суспільного життя, які маємо реалізувати в новій Україні

Субота, 22 березня 2014, 00:54

Позаду нас кілька місяців, сповнених трагічних подій. Позаду також період безправ’я та безладу, який ослабив нашу країну в усіх сферах суспільного життя. Продовжують тримати нас у напрузі події в Криму, і ми не цілком упевнені, як розвиватиметься ситуація в інших регіонах України.

Однак можемо говорити про початок суттєвих змін у житті нашого народу, – змін, які повинні привести до повної нормалізації суспільного життя.

Add a comment

Читати далі: Правила суспільного життя, які маємо реалізувати в новій Україні

 

Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці

П'ятниця, 21 березня 2014, 07:03

Продовжуючи служіння моїх великих попередників на Києво-Галицькому престолі, знову прагну в сопричасті з усією нашою Церквою в Україні та на поселеннях відновити Акт посвяти українського народу під всемогутній Покров Пресвятої Богородиці.

Про це написав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у своєму Пастирському посланні до вірних і духовенства з нагоди відновлення Акту посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці.

Add a comment

Читати далі: Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці

 

«Безсоромній брехні, яка поширюється силами агресора, слід протиставити свідчення істини і добра»

Четвер, 20 березня 2014, 22:47

«На тлі подій останніх місяців стало очевидним, що триває боротьба сил добра і зла, синів світла і темряви. У цій боротьбі використовується різна зброя, не лише вогнепальна, а й зброя слова». Про це в коментарі Департаменту інформації сказав владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

На його погляд, «перекручена правда, напівправда чи навіть відверта брехня завдають більшого спустошення в душах, ніж вибухи гранат на полі бою».

Add a comment

Читати далі: «Безсоромній брехні, яка поширюється силами агресора, слід протиставити свідчення істини і добра»

   

Вперше в історії ЄС саме українці загинули за цінності під європейським прапором

Четвер, 20 березня 2014, 03:22

Вперше в історії Євросоюзу саме українські громадяни віддали свої життя, відстоюючи європейські цінності під прапором Співтовариства.

Про це у коментарі Укрінформу сказав єпископ Франції, Швейцарії і Бенілюксу Української греко-католицької церкви отець Борис Гудзяк.

«Вперше в історії Європейського Співтовариства на території Європи європейці віддали свої життя з прапором Європи у руках», - описав трагічні події на Майдані у Києві єпископ.

Add a comment

Читати далі: Вперше в історії ЄС саме українці загинули за цінності під європейським прапором

 

«Ця наша боротьба має вийти поза межі географії нашої країни чи нашого етносу»

Вівторок, 18 березня 2014, 15:44

Владика Борис (Ґудзяк) вважає, що Україна сьогодні повинна і може дати Європі більше, ніж взяти.

Мій досвід в Україні на фоні виховання в кількох різних культурних контекстах Північної Америки й Західної та Центральної Європи підкреслив, скільки є страху, недовіри і скепсису в нашій сьогоднішній етнопсихології чи, принаймні, суспільстві. І на це є причини: у ХХ ст. на нашій землі близько 17 мільйонів людей було так чи інакше вбито. Сьогодні ми дійсно бачимо подвиг, спробу вийти з того страху й відновити власну гідність.

Add a comment

Читати далі: «Ця наша боротьба має вийти поза межі географії нашої країни чи нашого етносу»

   

Сторінка 66 з 83

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/