Головна

Допомога постраждалим від повені COVID-19 Звернення Блаженнішого Святослава до свята Святого великомученика і цілителя Пантелеймона

П'ятниця, 07 серпня 2020, 23:12

02SDyt_5c371b6d677535_39130983-tmb-720x411xfillДорогі брати та сестри!

9 серпня 2020 року Божого, у день пам’яті Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, у м. Києві вже вчетверте відбудуться урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків України та нагородження їх орденом Святого Пантелеймона. Цією відзнакою за професіоналізм та милосердя, яка має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, будуть нагороджені найкращі лікарі та медичні працівники.

Add a comment

Читати далі: Допомога постраждалим від повені COVID-19 Звернення Блаженнішого Святослава до свята Святого великомученика і цілителя Пантелеймона

 

У двобої з Системою Митрополит Андрей Шептицький і більшовицька влада

Четвер, 30 липня 2020, 16:28

83_main-v1591859550Митрополит Андрей Шептицький - особистість, яка встигла зробити за своє життя стільки, скільки, здавалось би, не під силу одній людині.

Аристократ зі спольщеного галицького боярського роду, багатий, освічений, обдарований, вродливий, Андрей Шептицький усе життя присвятив українцям. Владика знав десять мов, здобув правничу, філософську та богословську освіту.

Add a comment

Читати далі: У двобої з Системою Митрополит Андрей Шептицький і більшовицька влада

 

Топ-10 цікавих фактів із життя Митрополита Андрея Шептицького

Середа, 29 липня 2020, 11:33

sheptitskiy-golЦього дня, 29 липня 1865 р., у Прилбичах з’явився на світ український святий – Роман Марія Александер граф Шептицький – наш Великий Митрополит.

Факт 1. Походив з однієї з найбільш знаних у Львові родин – графів Шептицьких

Родина Шептицьких – це одна з найдавніших українських боярських родин, яка дала нашій країні багато відомих імен у розвитку греко-католицької та польської римо-католицької Церков. (Серед них Варлаам, Атанасій і Лев Шептицькі, єпископи львівські).

Add a comment

Читати далі: Топ-10 цікавих фактів із життя Митрополита Андрея Шептицького

   

«Святкувати святий день — це означає віддати його Богові і ближньому», — Глава УГКЦ про недільний відпочинок

Вівторок, 28 липня 2020, 12:08

u_chicagoСвяткувати святий день — це означає віддати його Богові і ближньому. Шість днів на тиждень людина забирає собі, бо виконує справи, від яких залежить її добробут, адже людина живе з праці своїх рук. Сьомий день потрібно віддати Богові, як знак, що остаточно ми живемо не лише з праці своїх власних рук, а ми живемо через те, що Бог нам це життя посилає. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

«Як правильно святий день святкувати?» — запитує Блаженніший Святослав, вказуючи, що це наш обов’язок. Ба більше, — Божа заповідь.

Add a comment

Читати далі: «Святкувати святий день — це означає віддати його Богові і ближньому», — Глава УГКЦ про недільний відпочинок

 

Блаженніший Святослав застерігає сучасну людину перед спокусою під час відпочинку віддатися на поталу різним життєвим насолодам

Четвер, 16 липня 2020, 13:24

z_rechpospolitaСправжній відпочинок не має на меті виснажити наші психічні, духовні й фізичні сили чи наші кишені, він має на меті нас відновити. Той, хто правильно відпочиває, повинен знайти гармонію не тільки між працею і відпочинком, а й між молитвою та іншими видами своєї діяльності. На цьому наголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав застерігає сучасну людину перед спокусою під час відпочинку віддатися на поталу різним життєвим насолодам

   

Сторінка 7 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/