Головна

«Пандемія Covid-19. Іспит на якість наших міжлюдських відносин», — владика Богдан Дзюрах

Субота, 05 вересня 2020, 10:58

8251bef6f6c09641Пропонуємо Вашій увазі другу частину духовних роздумів Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ владики Богдана Дзюраха про пандемію Covid-19 та відповідь християнина на неї. Цей текст є частиною серії роздумів про глобальну кризу, спричинену пандемією, про її вплив на суспільство і на релігійне середовище та місце і роль Церкви у цих новітніх обставинах, об’днаних у межах проєкту «Пандемія Covid-19. Відповідь християнина на нові виклики». Ініціаторами проєкту стали пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ спільно із владикою Богданом Дзюрахом.

Add a comment

Читати далі: «Пандемія Covid-19. Іспит на якість наших міжлюдських відносин», — владика Богдан Дзюрах

 

«Як вижити в період пандемії? Іспит на людяність», — владика Богдан Дзюрах

П'ятниця, 04 вересня 2020, 15:51

a50a7e81e93265b1-768x512Пропонуємо Вашій увазі першу частину духовних роздумів владики Богдана Дзюраха, Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, про пандемію та відповідь християнина на виклики, які вона породила. Цей текст є частиною анонсованого проєкту «Пандемія Covid-19. Відповідь християнина на нові виклики».

І. Як вижити в період пандемії? — Іспити минулого

Add a comment

Читати далі: «Як вижити в період пандемії? Іспит на людяність», — владика Богдан Дзюрах

 

Таємна місія Ватикану і радянські спецслужби

Понеділок, 31 серпня 2020, 14:08

c4cf8bb-660У 1924 році ЦК РКП(б) приймає рішення звільнити з ув’язнення архієпископа Яна Цепляка, який на той час залишився єдиним римо-католицьким ієрархом в Радянському Союзі, та вислати його до Латвії. Одночасно із звільненням Цепляка, проходять масові арешти католицького духовенства. Шанси на відновлення католицької ієрархії в СРСР невеликі, однак не дивлячись на це, протягом 1925-1926 рр. Святий Престол продовжує вести переговори з радянською владою.

Add a comment

Читати далі: Таємна місія Ватикану і радянські спецслужби

   

Час зрілості

Понеділок, 24 серпня 2020, 15:59

73768797_oЗвернення Ініціативної групи “Першого грудня”

Незалежній Україні вже 29 років. Але насправді значно, значно більше.

Наша країна не постала «нізвідки». Ми пам’ятаємо про боротьбу українських повстанців, дисидентів і політв’язнів за часів СРСР. Про нестримне прагнення до свободи та всі спроби відновлення незалежності. Про «криваві землі», на які нашу країну перетворили режими нацистського та комуністичного тоталітаризму. Пам’ятаємо про незалежність 1917-1921 років, без якої не було би сьогоднішньої України. Пам’ятаємо про зусилля Кирило-Мефодіївців у середині ХІХ століття, про повстання Мазепи, про державність Війська Запорозького XVII-XVIII століть. Про Велике Князівство Литовське, про Київську Русь.

Add a comment

Читати далі: Час зрілості

 

Путін – заміняє християнство сумішшю православ?я і ностальгією за комунізмом

Середа, 19 серпня 2020, 14:11

grytsakЯрослав Грицак — історик та професор Українського католицького університету, якого запрошували викладати найвідоміші університети світу. Він один із тих, хто формує обличчя сучасної інтелектуальної України. Йому як нікому вдається подивитися на країну наче з великої відстані, побачити напрям її гуманітарного руху, небезпеки та больові точки.

“Релігійна правда” поговорила з Ярославом Грицаком про консерватизм та релігійність і про роль церкви у світі, який так стрімко змінюється.

 

Add a comment

Читати далі: Путін – заміняє християнство сумішшю православ?я і ностальгією за комунізмом

   

Сторінка 6 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/