Головна

Живіть тут і тепер!

Понеділок, 16 листопада 2020, 17:18

9873e87«Христос зцілює хвороби. Чим міцніший наш зв’язок  з Богом, тим швидше Він усуває всі хвороби», – у цьому переконаний преосвященний владика Венедикт, Єпископ єпархії Святого Миколая УГКЦ у  Чикаго (США). Архиєрей ділиться з нами ексклюзивними порадами, котрі неодмінно допоможуть зберегти у серці мир і спокій за непростих обставин, в яких ми є сьогодні.

Add a comment

Читати далі: Живіть тут і тепер!

 

«Повість» Нестора Літописця – пам'ятка української мови, історії та літератури

П'ятниця, 13 листопада 2020, 13:10

13_w650_r0_sНестор Літописець (1056–1114) – монах Києво-Печерської лаври, автор найдавнішого літопису України, укладеного на початку 12-го століття – «Повісті врем’яних літ». Цей твір є головним джерелом вивчення стародавньої історії України.

«Звідки пішла Руська земля і хто в ній найперший почав княжити» – цими словами починається літопис. У ньому печерський чорноризець зумів показати історію нашої держави на широкому тлі світових подій. Науковці стверджують, що у середньовічній історії немає прикладів рівних літопису Нестора.

Add a comment

Читати далі: «Повість» Нестора Літописця – пам'ятка української мови, історії та літератури

 

Папа: «виховання – протиотрута культурі індивідуалізму»

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 14:08

papaОсвіта та виховання – це одна із центральних тем понтифікату Папи Франциска. Черговим свідченням цього стало відео-послання, через яке Святіший Отець 15 жовтня 2020 р. запросив до укладення Глобального освітньо-виховного пакту.

«Дорогі брати і сестри, коли я запросив вас розпочати цей шлях підготовки, участі та планування глобального освітньо-виховного пакту, ми навіть не могли собі уявити тієї ситуації, в якій він мав би розвиватись; Covid прискорив і посилив багато викликів та надзвичайних ситуацій, з якими ми стикалися, а теж виявив багато інших. До труднощів, пов’язаних із здоров’ям, додались також й економічні та соціальні. Системи освіти в усьому світі постраждали від пандемії як на шкільному, так і на академічному рівнях», – цими словами Папа Франциск розпочав своє відео-послання, трансляцією якого у четвер, 15 жовтня 2020 р., розпочалася зустріч у Папському Латеранському університеті, присвячена його закликові до укладення нового Глобального освітньо-виховного пакту.

Add a comment

Читати далі: Папа: «виховання – протиотрута культурі індивідуалізму»

   

«Взаємна повага і любов є ліками, які здатні загоїти болючі рани геноцидів», – Глава УГКЦ

Вівторок, 29 вересня 2020, 14:33

his-beatitude-29-09-2020Українці, як і євреї, вірмени та поляки, є постгеноцидальною нацією, і рани, спричинені геноцидами, ще болять. Відповідальними за те, щоби зціляти ці рани, є саме релігійні діячі. Юдеям, православним, католикам, греко-католикам Господь Бог дає сьогодні ліки, щоб лікувати ці рани. І такими ліками є взаємна повага і любов. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у спецпроекті телеканалу ICTV.

Add a comment

Читати далі: «Взаємна повага і любов є ліками, які здатні загоїти болючі рани геноцидів», – Глава УГКЦ

 

Блаженніший Святослав про Блаженнішого Любомира: «Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті є його мрією і заповітом»

Четвер, 24 вересня 2020, 18:11

img_0842-12fd0Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті, без взаємного поборювання, але з діленням тими дарами, які ми назбирали по дорозі до цієї єдності, є мрією Блаженнішого Любомира і його заповітом для всіх нас. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у рамках проєкту «Прилучитися до великого», розповідаючи про роль Любомира Гузара в розбудові УГКЦ та зміцненні Церкви в Україні.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав про Блаженнішого Любомира: «Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті є його мрією і заповітом»

   

Сторінка 5 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/