Головна

Школа біоетики УКУ про вакцини від Covid-19 та етичні виклики

Вівторок, 09 лютого 2021, 11:03

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Фахівці Школи біоетики УКУ, яку очолює отець-доктор Ігор Бойко, відповідають на запитання про етичні виклики, пов’язані з вакцинами проти Covid-19.

У період пандемії, перед обличчям невидимого ворога Covid-19, суспільство переживає безпрецедентний для сучасної історії стан непевності. Напруження спричинене також і тим, що кожна людина в різних сферах свого життя повинна приймати рішення, які впливають не тільки на власне здоров'я, але й на здоров'я інших: від того, чи носити захисну маску, до того, чи щепитися від Covid-19. Зокрема, коли це заторкує моральні питання. Саме тому в такій ситуації надзвичайно важливо мати доступ до достовірної інформації, що походить з авторитетних джерел.

Add a comment

Читати далі: Школа біоетики УКУ про вакцини від Covid-19 та етичні виклики

 

«Суспільство захворіло на дещо більше, ніж коронавірус»

Четвер, 28 січня 2021, 09:31

12З початком пандемії ми потрапили в стан хвороби, можливо, навіть гіршої, ніж коронавірус. Пандемія повністю виявила егоїзм людини і суспільства, який існував завжди. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю для польської Католицької інформаційної агенції (КАІ).

Тож, відзначив Предстоятель в інтерв’ю для КАІ, місія Церкви в сучасному суспільстві полягає в тому, щоб допомогти людині залишатися людиною, тому що вона перебуває у великій небезпеці ототожнення лише з роботою власних рук.

Add a comment

Читати далі: «Суспільство захворіло на дещо більше, ніж коронавірус»

 

Борис Ґудзяк: «Людські стосунки — найбільше мистецтво»

Середа, 27 січня 2021, 00:16

hudziak_konspekty.png.pagespeed.ce.OalpahMbPxБорис Ґудзяк причетний до розбудови важливих для України довгобудів — Паризької єпархії Української греко-католицької церкви та Українського католицького університету. УКУ йому вдалось із закинутого приміщення перетворити на один із найкращих в Україні університетів. Та з часом він передав ці проєкти в руки інших людей, бо переконаний: треба вміти делегувати справи, щоб вони й далі успішно продовжували своє життя. А 2019 року папа Франциск призначив його Архиєпископом-Митрополитом Філадельфійським УГКЦ в США.

Add a comment

Читати далі: Борис Ґудзяк: «Людські стосунки — найбільше мистецтво»

   

«Не купання в ополонці робить людину оновленою в її силах, а покаяння»

Понеділок, 18 січня 2021, 21:11

vod__75_Хрещення Івана – це людська сторона покаяння, а хрещення Ісуса Христа Духом Святим – це Божа сила, яка перероджує людину і робить її новим створінням у Христі. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час проповіді в Неділю перед Богоявленням.

«Сьогоднішня неділя називається Неділею перед Богоявлінням, або Неділею перед Просвіченням. Уривок Євангелія від Марка (1, 1-8) безпосередньо готує нас до події над Йорданом, про яку ми почуємо через декілька днів», – зазначив Блаженніший Святослав.

Add a comment

Читати далі: «Не купання в ополонці робить людину оновленою в її силах, а покаяння»

 

«Нехай Спаситель благословить кожну нашу родину, утре кожну нашу сльозу»

Середа, 06 січня 2021, 15:38

z_rizdvom21_

Із серця нашої Матері-Церкви – із золотоверхого Києва, з Патріаршого собору Воскресіння Христового Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у спеціальному відеозверненні привітав вірних та людей доброї волі з Різдвом Христовим.

«Засилаю вам радісну вістку, – сказав Предстоятель УГКЦ, – яку сьогодні ангел з небес сповіщає пастирям: сповіщаю вам велику радість, яка буде радістю всього народу, сьогодні народився Христос Спаситель, сьогодні небо і земля наповнюються світлом. Сьогодні весь людський рід відчуває незмінну радість через те, що у Вифлеємі, у яслах на сіні, народився Спаситель. Бог увійшов у історію людини. У цьому Різдві Господь входить в історію нашого народу, кожного з нас у цих новітніх обставинах, які ми сьогодні переживаємо, де б ми не були на земній кулі».

Add a comment

Читати далі: «Нехай Спаситель благословить кожну нашу родину, утре кожну нашу сльозу»

   

Сторінка 4 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/