Головна

«Завдання номер один — демонтаж Московської патріархії. Бо це — явний ворог українського»

П'ятниця, 06 травня 2016, 12:44

694779_4_w_590_lq— Українська православна церква — хвора, наcичена шпигунами. У Московському патріархаті в усі часи були проросійські настрої, але були й україноментальна паства та клір, — каже релігійна журналістка Лана Самохвалова, 44 роки.

Як вам удається бути парафіянкою Московського патріархату й водночас виступати за його "демонтаж"?

Add a comment

Читати далі: «Завдання номер один — демонтаж Московської патріархії. Бо це — явний ворог українського»

 

«Нашим завданням сьогодні є пошук того, що нас єднає, що робить нас сильними»

Четвер, 05 травня 2016, 22:07

ecn7vY1PIVAЄ особливі дні, як ось зараз, – Великдень, світлий празник Воскресіння Христового. Особливість у тому, що людина якось інстинктивно відчуває потребу зупинитися серед шаленого ритму життя, порозважати над вічним, над тим, що серед побутовістики і повсякденних проблем видається далеким і неосяжним.

У такі дні ми шукаємо причини власних успіхів і негараздів і, як правило, знаходимо їх у певному душевному дискомфорті, оскільки ми є людьми з усіма притаманними людям вадами, комплексами, фобіями. Але у ті ж таки дні ми налаштовані на диво, спроможні повірити в нього, здатні покластися на те, що життя – таке непередбачуване та важке – все ж є даром, шансом і відкриттям. Добре було б, якби цей період не обмежувався святочними днями. Але… Add a comment

Читати далі: «Нашим завданням сьогодні є пошук того, що нас єднає, що робить нас сильними»

 

Звернення Блаженнішого Святослава з приводу тридцятих роковин Чорнобильської катастрофи

Субота, 23 квітня 2016, 20:49

shevchuk_lublinЯ кличу сьогодні проти вас на свідків небо й землю; життя і смерть появив я перед тобою, благословення й прокляття. Вибирай життя, щоб жити на світі тобі і твоєму потомствуВтор. 30, 19

Дорогі в Христі!

Двадцять шостого квітня минає 30 років із часу аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка призвела до найбільшої в історії людства соціально-екологічної атомної катастрофи.

Add a comment

Читати далі: Звернення Блаженнішого Святослава з приводу тридцятих роковин Чорнобильської катастрофи

   

Святе Письмо про хабар

П'ятниця, 22 квітня 2016, 15:49

xabar«Дарунків не братимеш; дарунок бо засліплює видючих і викривляє справи справедливих»
Вих 23, 8

Проблема корупції не нова для сучасного суспільства, але по-особливому гостро відчувається саме сьогодні. Вже стало «традицією» в наш час вирішувати свої справи за допомогою хабаря. Фраза «дати на лапу» зовсім не ріже вухо сучасної людини. Пухлина хабарництва пустила метастази по всьому тілу нашого суспільства. І як каже пророк Захарія, вже стало нормою для нас, коли «[…] князь вимагає, суддя чинить розправу за хабар, вельможа виявляє свої забаганки, правдою крутить» (7, 3).

Add a comment

Читати далі: Святе Письмо про хабар

 

Час повернутися до християнського реалізму

Вівторок, 19 квітня 2016, 16:28

496fd08За останніх кілька десятиліть у нашому цивілізаційному просторі домінантним став світогляд, який не зважає на реальність. Найперше, з’явилися певні постулати, які рідко хто піддає сумніву, і на основі цих постулатів формується світогляд та відповідно до нього – життєва позиція й активності в щоденному житті. Більшості навіть в голову не приходить проаналізувати ці постулати, спробувати їх перевірити. А тих, хто піддає ці твердження сумніву, одразу ж проголошують практично вселенським злом. Тобто ці постулати мають усі ознаки релігійних догм. І ці «догми» покладені в основу життя західних суспільств, в основу їхньої внутрішньої та зовнішньої поведінки. Усе, що їм протистоїть, однозначно проголошують злом. Спробуймо перелічити ці «догми». Add a comment

Читати далі: Час повернутися до християнського реалізму

   

Сторінка 30 з 83

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/