Головна

«Дорога святості катехита зіткана зі щоденного і вірного науці Церкви виконання своїх завдань, навчання віри і її передавання»

Понеділок, 22 серпня 2016, 22:59

14095770_1042245835871908_706627458909378878_nДякую вам від імені нашої Церкви, єпископату і від себе особисто за те, що посвячуєте свій час, свої таланти і нерідко матеріальні засоби, щоб якнайкраще виконати це служіння, яке довірила вам Церква. Катехит насамперед є свідком милосердя. На практиці це означає, що він повинен регулярно і глибоко переживати досвід милосердя Божого в Таїнстві Покаяння і примирення.

Add a comment

Читати далі: «Дорога святості катехита зіткана зі щоденного і вірного науці Церкви виконання своїх завдань, навчання віри і її передавання»

 

«ЦЕ – МІЙ УЛЮБЛЕНИЙ СИН, ЩО ЙОГО Я ВПОДОБАВ: ЙОГО СЛУХАЙТЕ» (Мт 17,5)

Четвер, 18 серпня 2016, 21:18

01Одним з найбільших свят влітку є Преображення Господнє. Тому наше розважання стосуватиметься слів, які почули учні Петро, Яків та Іван в часі таїнства Преображення, а це слова Отця: «Це – мій улюблений син, що Його я вподобав: ЙОГО СЛУХАЙТЕ!» (Мт 17,5).

Add a comment

Читати далі: «ЦЕ – МІЙ УЛЮБЛЕНИЙ СИН, ЩО ЙОГО Я ВПОДОБАВ: ЙОГО СЛУХАЙТЕ» (Мт 17,5)

 

Чи реальним є об'єднання всіх християн?

Вівторок, 16 серпня 2016, 21:10

1_22Чи реальним є об’єднання всіх християн? Зараз, якщо й представники різних конфесій (усі називають себе християнами), толерують один одного, то вже добре. Та чи є реальні передумови для об’єднання? Що саме заважає християнам об’єднуватися?

Питання щодо об’єднання всіх християн і чи воно реальне в останньому часі все частіше звучить в якомусь песимістичному забарвленні. Йдеться не лише про християн, наприклад, східного обряду в Україні, але про всіх християн світу, а це передусім три основні гілки: католики латинського обряду, православні різних обрядів та протестанти з їх сотнями чи тисячами деномінацій.

Add a comment

Читати далі: Чи реальним є об'єднання всіх християн?

   

«Навіть коли ми критикуємо зло, маємо лишатись тими, хто дає надію»

Четвер, 11 серпня 2016, 14:56

79727[П’ять років тому в Українському католицькому університеті у Львові розпочався експеримент. Ідея полягала в тому, що журналіст в українських умовах може поєднувати використання сучасних технологій із етичними стандартами, заснованими на загальнолюдських моральних принципах. І, коли доведеться, витримувати спокуси та удари корумпованої нігілістичної системи. Вже понад сто випускників Школи журналістики УКУ перевіряють це припущення.

Add a comment

Читати далі: «Навіть коли ми критикуємо зло, маємо лишатись тими, хто дає надію»

 

«Немає легкого шляху бути собою»

Понеділок, 08 серпня 2016, 10:24

359d9c6-quote

Наприкінці липня у столичній Школі мерів пройшла зустріч з кардиналом Любомиром Гузаром і економіста Богданом Гаврилишиним. Одні з найбільш авторитетних мислителів України поговорили про хресну ходу, щастя і те, як моральна людина може бути конкурентною. Platfor.ma записала найцікавіше.

ЛЮБОМИР ГУЗАР:

Я хочу поговорити про те, як чинити, аби не порушити моральний закон. Що взагалі таке мораль? Багато хто має на це погляд короткий. Говорять, що це приписи, які ми маємо зберігати. Якщо ми це робимо, то про нас говорять, що ми поводимось морально. Мораль – щось побудоване на ставленні до бога і ближніх, як дітей божих. Словом, моральна поведінка побудована на відношеннях.

Add a comment

Читати далі: «Немає легкого шляху бути собою»

   

Сторінка 28 з 83

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/