Головна

Великий піст і Причастя: Літургія Передосвячених Дарів

П'ятниця, 24 лютого 2017, 11:51

83d9f66047Терміном ”Літургія Передосвячених (Напередосвячених) Дарів” означається богослужіння, під час якого вірним подаються до причастя Святі Дари, освячені раніше на Літургії за чином святого Василія Великого або святого Івана Золотоустого.

Точного часу встановлення цієї відправи не знаходимо і в най­старших церковних рукописах. Однак, є певним той факт, що своїм походженням ця Літургія є дуже давньою і давність її сягає встановлення посту у перших віках Християнства.

Add a comment

Читати далі: Великий піст і Причастя: Літургія Передосвячених Дарів

 

Глава УГКЦ звернувся до міжнародної спільноти з проханням захистити дітей, жертв війни в Україні

Середа, 22 лютого 2017, 21:41

952359Перебуваючи з робочим візитом у Римі, Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, звернувся до міжнародної спільноти із закликом “почути голос стражденних дітей, жертв війни в Україні” та “докласти всіх зусиль, щоб зупинити агресора”. Про це повідомляє Секретаріат Глави УГКЦ в Римі.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ звернувся до міжнародної спільноти з проханням захистити дітей, жертв війни в Україні

 

Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з нагоди Великого посту

Вівторок, 21 лютого 2017, 22:58

synod-khva-74-sesiiaПокайтеся і наверніться, щоб ваші гріхи були стерті (Ді. 3, 19).

Дорогі в Христі!

Напередодні Великого посту знову особливої актуальності набирає заклик до покаяння. Словами апостола свята Церква спонукає нас: «Відкиньмо всякий тягар і гріх, що так легко обмотує, і біжімо витривало до змагання, що призначене нам, вдивляючися пильно в Ісуса, засновника й завершителя віри» (Євр. 12, 1-2). Великопісна мандрівка – слушна нагода вийти з неволі гріха і скерувати свої кроки на дорогу, що веде до Дому Отця (пор. Лк. 15, 17-18).

Add a comment

Читати далі: Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з нагоди Великого посту

   

Сергій. Олександр. Володимир. Устим. Назар. Богдан. Іван… Небо падало, а вони нам його тримали.

Вівторок, 21 лютого 2017, 13:59

6fd040cfc6f265be9Tри роки тому вістка про безоглядну страту наших найкращих, невинних, які духом йшли на зустріч кулям, стрепенула країну. Їхня Христо–подібна жертва нас змінила. Тепер, коли до сотні приєдналися тисячі, залишається питання – Що сталося? Що змінилося? Чи ми змінилися? Як бути? Що робити? Що робити сьогодні? Як відповісти на непроглядні парадокси політики в Україні, війни агресора, глобального сум’яття і простої біди і нужди?

Річниця розстрілів - день пам’яті. Сьогодні кожен з нас знає когось, хто за ці три роки віддав своє життя. Наші друзі, що віддали найцінніше сьогодні заслуговують нашого зосередження перед таїнством їхньої жертви. А ми цього зосередження потребуємо.

Add a comment

Читати далі: Сергій. Олександр. Володимир. Устим. Назар. Богдан. Іван… Небо падало, а вони нам його тримали.

 

«Будьмо собою!» Послання Блаженнішого Святослава з нагоди 125-річчя з дня народження патріарха Йосифа Сліпого

Четвер, 16 лютого 2017, 21:12

patriarx_josyf4«Будьмо собою!» Послання Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі з нагоди стодвадцятип'ятиріччя з дня народження патріарха Йосифа Сліпого

Господи, навчи мене творити волю Твою, бо Ти єси Бог мій (Пс. 143, 10).

Дорогі в Христі брати і сестри!

Сімнадцятого лютого цього року сповнюється 125-ліття з дня народження патріарха Йосифа Сліпого – ісповідника віри та довголітнього предстоятеля нашої Церкви. Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви доручив усім вірним упродовж цього року вшанувати його пам’ять і молитися за його прославлення тут, на землі, серед лику блаженних і святих.

Add a comment

Читати далі: «Будьмо собою!» Послання Блаженнішого Святослава з нагоди 125-річчя з дня народження патріарха Йосифа Сліпого

   

Сторінка 24 з 83

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/