Головна

«Сьогодні небесний мир і радість приходять до нас крізь замкнені двері карантинів і локдаунів», – Глава УГКЦ у Великодньому привітанні

Субота, 01 травня 2021, 23:00

5shevchukВоскреслий бере нас за руку, як ми бачимо на іконі «Зішестя в ад», Христос подає руку нашому прабатькові Адамові і виводить його з гробу. Так само Він подає сьогодні свою життєдайну десницю тобі і мені, для того щоб радісно, з надією на добре майбутнє, повести нас дорогами сучасного світу. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Великодньому привітанні.

«Христос воскрес! Ця радісна вістка, яку ми сьогодні чуємо в наших храмах, родинах, у наших серцях є співом неба і землі. Всесвіт оспівує вихід із гробу свого воскреслого Творця і Спасителя. Христос воскрес – і падають демони; Христос воскрес – і співають ангели; Христос воскрес – і життя радісно і світло витікає із порожнього Христового гробу», – зазначив Предстоятель на початку свого привітання.

Add a comment

Читати далі: «Сьогодні небесний мир і радість приходять до нас крізь замкнені двері карантинів і локдаунів», – Глава УГКЦ у Великодньому привітанні

 

«Ми сьогодні чуємо, бачимо і переживаємо животворну Божу любов, яка є жертовною до повної самовіддачі»

П'ятниця, 30 квітня 2021, 23:01

94174184641953_nСьогодні з хреста, навіть у бездиханному тілі, Христос каже: «Доню, синку, є Хтось, хто тебе любить». Ця фраза, що Бог мене любить, сьогодні особливо відчувається. Христос з хреста каже, що Бог тебе любить. Він не питає: ти відмінник чи двієчник, багато постив чи забув. Він не питає, яким ти є. Він тебе любить, бо Він є таким, Він є любов’ю. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді у Патріаршому cоборі Воскресіння Христового у Велику п’ятницю.

«Сьогодні пасхальний шлях Великодньої п’ятниці привів нас на Голготу. І ми разом з Богородицею і улюбленим учнем Христа Іваном побачили на хресті бездиханне тіло нашого Спасителя. Разом з Богородицею ми зняли це живоносне нетлінне тіло з хресного дерева. Ми разом творили живу ікону похорону нашого Спасителя. Цю плащаницю, яку оспівує сьогодні Христова Церква, з тілом Христовим ми щойно поклали до нового гробу», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Ми сьогодні чуємо, бачимо і переживаємо животворну Божу любов, яка є жертовною до повної самовіддачі»

 

Отець Богдан Прах: «Дозвольте людям реалізовувати свої мрії – і ви побачите фантастичний результат»

Четвер, 29 квітня 2021, 00:29

27-04-21-2_578cfВін не любить камер і якщо має вибір між інтерв’ю та розмовою зі студентами, то, швидше за все, обере другий варіант. Його графік щільно заповнений зустрічами, де у пріоритеті – працівники й студенти УКУ.

Отець зізнається, що мріє на кілька місяців поїхати в гори, та хоче більше часу присвятити науці. Коли він бігає чи прогулюється, то молиться вервицю для доброго внутрішнього настрою. А для пошуку балансу радить дотримуватися чіткого графіку й режиму. Там, де з’являється о. Богдан Прах, часто виникають нові великі проєкти. Зрештою, він упевнено продовжує традицію засновників Українського католицького університету – митрополита Андрея Шептицького і патріарха Йосифа Сліпого, – які вчили “Великого бажати” і головне – не боятися великих викликів.

Add a comment

Читати далі: Отець Богдан Прах: «Дозвольте людям реалізовувати свої мрії – і ви побачите фантастичний результат»

   

Глава УГКЦ у Квітну неділю: «Христос показує, що голос молодих людей є важливий»

Неділя, 25 квітня 2021, 23:29

verbna-nedilya-01Сьогодні Христова Церква кличе нас ніколи не співати «Осанна» жодній людській силі й хизуванню могутністю якогось земного володаря. Натомість запрошує приймати силу, співати «Осанна» лише тому, у чиїх руках справді лежить джерело нашого життя і над ким смерть не має сили. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Квітну неділю в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Сьогодні ми святкуємо радісне, одне з найбільших християнських свят літургійного року – Вхід Господній у Єрусалим.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ у Квітну неділю: «Христос показує, що голос молодих людей є важливий»

 

Майбутнє УГКЦ. Візія Блаженнішого Святослава

Вівторок, 30 березня 2021, 18:45

vrciro-16_586e7Згадуючи цими днями події останніх десяти років, які Церква пережила після останнього виборчого Синоду, і підсумовуючи плоди нашої загальноцерковної стратегії’2020 «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», ми, природно, дякуємо Господу Богу за все те, що від Нього отримали. Та водночас хочемо поглянути в майбутнє, подумати, як нам далі жити, куди рухатися...

МАЙБУТНЄ УГКЦ. Візія Блаженнішого Святослава

Add a comment

Читати далі: Майбутнє УГКЦ. Візія Блаженнішого Святослава

   

Сторінка 3 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/