Головна

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій засудила так звані «вибори» в росії

Понеділок, 18 березня 2024, 20:18

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) оприлюднила заяву, у якій засудила так звані «вибори», що відбувалися в росії 15–17 березня 2024 року.

Фото: Getty Images

Add a comment

Читати далі: Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій засудила так звані «вибори» в росії

 

Папа просить для України мати відвагу розпочати переговори

Неділя, 10 березня 2024, 20:44

Директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні відповідає журналістам із приводу заяв Понтифіка в інтерв’ю Radio Televisione Svizzera (RSI) [Швейцарське радіотелемовлення італійською мовою]: «Папа використовує образ білого прапора, запропонований інтерв’юером, маючи під цим на увазі припинення воєнних дій, перемир’я, яке досягається завдяки відвазі розпочати переговори. Він прагне дипломатичного вирішення задля досягнення справедливого і тривалого миру».

Add a comment

Читати далі: Папа просить для України мати відвагу розпочати переговори

 

Львівський псевдособор1946. Ліквідація УГКЦ.

П'ятниця, 08 березня 2024, 16:46

08-10 березня - спогадуємо сумні події Львівського псевдособору 1946 року, ліквідації Української Греко-Католицької Церкви та початку її мученицького свідчення віри у підпіллі.

08-10 березня 1946 р. на так званому «Львівському соборі», організованому НКДБ у співпраці з уже православними членами «Ініціативної групи» та російської Православної Церкви, 216 делегатів одноголосно ухвалили рішення відкинути постанови Берестейського собору 1596 р., ліквідувати унію, відірватись від Ватикану і повернутись до православної віри і РПЦ.

Цей «собор» від початку до кінця був справжнісіньким фарсом, а тому акт «возз’єднання» як з погляду церковного права, так і з погляду державного законодавства не мав ніякої юридичної сили. Незважаючи на це, Галицька митрополія вважалась офіційно ліквідованою, а її парафії та вірні були передані під опіку РПЦ.

Греко-Католицька Церква завжди осуджувала цей насильний і незаконний акт і проповідувала всім людям доброї волі про страждання своєї Церкви на рідних землях. Хоч довгі десятиріччя вона була змушена провести в катакомбах, УГКЦ не зламалася і не вмерла, а вийшла з довголітнього переслідування ще більше загартована і скріплена у вірі й любові до Бога і свого народу.

Add a comment

Читати далі: Львівський псевдособор1946. Ліквідація УГКЦ.

   

«Шевченко своєю діяльністю та творчістю вчить, як потрібно любити свою Україну», — владика Йосиф Мілян

П'ятниця, 08 березня 2024, 12:33

У різні моменти своєї історії український народ завжди звертався до Кобзаря. Якщо ми говоримо про Шевченка як про поета й українського пророка, то в нього, як у народній «Біблії», — все доречне. Для кожного українця у нього все має свою значимість і цінність. Тому до Шевченка та його поезії потрібно приходити в «білих рукавичках» — з чистою душею. Зазначив владика Йосиф Мілян, протосинкел Київської архиєпархії, роздумуючи над феноменом Шевченка — чому Кобзар такий важливий для українців, 6 березня в ефірі «Живого телебачення».

Про це йдеться на сайті Київської архиєпархії УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Шевченко своєю діяльністю та творчістю вчить, як потрібно любити свою Україну», — владика Йосиф Мілян

 

Глава УГКЦ у День пам’яті Героїв Крут: Сьогодні українська молодь знову захищає свою Батьківщину від російського агресора

Понеділок, 29 січня 2024, 20:57

29 січня для України є Днем пам’яті Героїв Крут — пам’яті гімназистів-студентів із Києва, які стали на захист свого міста і героїчно віддали життя за Батьківщину. На жаль, історія повторюється. І як колись, так і сьогодні, українська молодь, дівчата та хлопці, українські захисники знову боронять Батьківщину від російського агресора. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у відеозверненні до учасників молитовного сніданку, що проходить у Вашингтоні в межах Українського тижня 2024.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ у День пам’яті Героїв Крут: Сьогодні українська молодь знову захищає свою Батьківщину від російського агресора

   

Сторінка 1 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/