Головна

Історичні постаті у християнстві

Митрополит УГКЦ Андрей Шептицький

Четвер, 30 жовтня 2008, 22:59

„... Тільки для Вас маю жити, - для

Вас цілим серцем і душею працювати,

для Вас усе посвятити, - ба, навіть за

Вас, як цього треба буде, й життя своє віддати".

Андрей Шептицький

Add a comment

Читати далі: Митрополит УГКЦ Андрей Шептицький

 

Климент Римський - символ єднання християнства

Середа, 15 жовтня 2008, 20:39

Постать святого Климента Римського, священномученика епохи християнської єдності, є однією з найяскравіших в історії Церкви. Ім'я його тисячу років тому було відоме всьому християнському світові, а для середньовічної Русі стало символом її хрещення.

Згідно за гіографічними джерелами, святий Климент (бл. 30-97) був знатним римлянином, який прийняв хрещення від апостола Петра і саме ним був висвячений на єпископську катедру Рима (88р.). Климент став четвертим римським єпископом, згодом включеним до офіційно визнаного католицькою церквою списку пап. Add a comment

Читати далі: Климент Римський - символ єднання християнства

 

Свято святого Йосафата на вільнюській землі

Понеділок, 11 лютого 2008, 16:08

З великим зворушенням відвідуєте, особливо вперше, монастир св.Трійці Отців Василіян у Вільнюсі (стара назва Вільно), звідки починав своє освячення і монаший подвиг святий священомученик Йосафат. Коли вдивляєтеся у вікна келії, в якій він проживав та відвідуєте храм, в якому він молився,то мимоволі перед Вами невимовно постає постать великого українського святого, уродженця волинської землі св.Йосафата.

Храм стоїть ще правда в руїні, та в боковій великій каплиці вже з часів незалежності Литви і України та й виходу УГКЦ з катакомб, ведуться Богослуження для невеликої громади греко-католиків, здебільшого вихідців з України. Монаший подвиг тут здійснюють тепер послідовники св.Йосафата преподобний о.Павло Яхимець ЧСВВ який з самого початку повернення святині її власникам Отцям Василіянам, працює для віднови та розбудови цієї святині та монастиря, а тепер йому допомагають преп.о.Натанаїл Штурмак та брат Терентій Тертула.

Add a comment

Читати далі: Свято святого Йосафата на вільнюській землі

   

Сторінка 51 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/