Головна

Історичні постаті у християнстві

Собор Архистратига Михаїла

Субота, 20 листопада 2010, 21:56

Коротка історія

Наш церковний рік це наче прегарна мозаїка, яку творять празники Господні, Богородичні та непроглядне число Мучеників і Святих. Осередок цієї величної мозаїки це Господь Наш Ісус Христос, як Бог і як Чоловік. На землі день і ніч славить Його Церква-Паломниця, а в небі вічну славу співає Йому Церква прославлена: превеликий хор Ангелів і Святих. Св. Ангели це відвічний Божий хор слави, це Божа сторож і Божі слуги. Ангели сповняють також велику ролю у відкупленні людського роду.

Add a comment

Читати далі: Собор Архистратига Михаїла

 

13 жовтня - спомин бл. Гонората Козьмінського

Субота, 16 жовтня 2010, 00:28

honorat.jpg13 жовтня Церква вшановує блаженного отця Гонората Козьмінського, капуцина, який є Засновником Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії та багатьох інших Згромаджень, 17 з яких існує до сьогодні. Вітаємо Сестер зі Святом та дякуємо їм за відданість у різноманітному служінні Церкві в Україні, в тому числі за жертовне служіння у Католицькому Медіа Центрі. Запрошуємо до перегляду відеоролика про бл. Гонората та ознайомлення з біографією його життя.

Add a comment

Читати далі: 13 жовтня - спомин бл. Гонората Козьмінського

 

Святий Альберт Великий – приклад вченого, побожного і мудрого богослова

Четвер, 25 березня 2010, 13:05

Святий Альберт Великий, що жив у ХІІІ сторіччі, видатний німецький богослов, філософ, науковець у сфері природничих наук, монах Ордену домініканців, вчитель святого Томи Аквінського був в центрі уваги катехизи Святішого Отця Венедикта ХVІ у середу, 24 березня 2010 року. Загальна зустріч з десятками тисяч прочан пройшла на площі перед базилікою святого апостола Петра у Ватикані.

Add a comment

Читати далі: Святий Альберт Великий – приклад вченого, побожного і мудрого богослова

   

Проповідь Святого Йоана Віаннея про покаяння

Середа, 17 лютого 2010, 20:49

Тож покайтеся і наверніться, щоб ваші гріхи були стерті  (Ді 3,19)

Апостол Петро звинувачує євреїв у боговбивстві й невдячності стосовно до Ісуса Христа. Ті, що були присутні при цьому, починають плакати й кажуть: «Що маємо робити, щоб ми могли отримати прощення?» Святий Петро втішає їх і вказує, що єдина їхня надія й спасіння є в Ісусі Христі, Який помер за гріхи всіх людей і воскрес. Тож покайтеся і наверніться, щоб ваші гріхи буди стерті» (Дії 3,19).

Add a comment

Читати далі: Проповідь Святого Йоана Віаннея про покаяння

 

Мощі святого Валентина зберігаються в Україні

Неділя, 14 лютого 2010, 01:41

І «розбиті серця», і самотні скептики, і закохані без взаємності, і ті, хто втратив віру у любов, можуть 14 лютого попросити допомоги у заступника всіх закоханих святого Валентина. Причому не лише «у своєму серці», але й безпосередньо помолившись його мощам, які зберігаються 72 кілометри від Львова, у місті Самборі.

Один раз на рік, увечері, 14 лютого, саркофаг з мощами святого Валентина переносять з бічного престолу церкви Пресвятої Богородиці на центральний тетрапод до почитання. В цей час усі охочі можуть прикластися, доторкнутися до реліквії, попросити помочі чи заступництва. Через скляну труну видно череп, декілька кісток та капсулу з рідиною (очевидно, мощі мироточили і миро зібрали в капсулу).

Add a comment

Читати далі: Мощі святого Валентина зберігаються в Україні

   

Сторінка 45 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/