Головна

Християнське вчення

Велика Субота

Субота, 04 травня 2013, 00:30

Досить часто ми десь “губимо” Велику Суботу. Тільки закінчується Страсна П'ятниця, відразу починаємо думати про святкування Воскресіння як в храмі, так і потім вдома з родиною.

Я теж для себе особисто відкрила тайну Великої Суботи зовсім недавно. Спонукали мене до цього мої життєві переживання якоїсь темряви, страждання, самотності.

Add a comment

Читати далі: Велика Субота

 

Страсна п’ятниця

П'ятниця, 03 травня 2013, 00:11

Головним християнським обрядом у страсну п'ятницю є винесення плащаниці. Плащаниця символізує полотно, в яке був загорнутий Ісус Христос після зняття з Хреста. Після Воскресіння на полотні залишився відбиток Його Образу, який утворився, як дослідили учені, шляхом великого випромінювання.

Це єдиний день в році, коли не правиться Служба Божа, є лише Вечірня з винесенням Плащаниці. Її виносять у другій половині дня. Іде тричі обхід довкола церкви з Плащаницею, яку несуть за чотири кінці священики або старші парафіяни.

Add a comment

Читати далі: Страсна п’ятниця

 

Великий четвер. Спомин Тайної вечері

Четвер, 02 травня 2013, 00:24

У цей день ми пригадуємо подію, коли Ісус Христос умив ноги своїм апостолам, Його останню вечерю з учнями та встановлення таїнства священства. Усе це відбулося напередодні Пасхи, тому що Спаситель знав про свої останні дні земного життя й про завершення місії спасіння людського роду через смерть на хресті. І тут варто пригадати, що Син Божий багато разів намагався застерегти свого учня Юду від зради, вживаючи часом дуже гострих слів, як наприклад: "Та один же з вас - диявол!» (Йо 6, 70).

Add a comment

Читати далі: Великий четвер. Спомин Тайної вечері

   

Папа Франциск: Сповідь – це не тортура, а прослава Бога, Який прощає

Понеділок, 29 квітня 2013, 20:05

Соромитися своїх гріхів – це чеснота смиренної людини, що приготовляє до прийняття Божого прощення. Коментуючи уривок з Першого послання святого Івана, в якому говориться, що «Бог є світлом і жодної темряви немає в Ньому», Святіший Отець підкреслив, що ми, натомість, в своєму житті маємо «сутінки», моменти, хвилини, «коли все, також і у власному сумлінні, є темрявою», але це ще не означає «ходити в темряві». «Ходити в темряві, – пояснив він, – означає бути задоволеним самим собою: бути переконаним в тому, що мені не потребно жодного спасіння». І з такої дороги не є легко звернути назад.

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск: Сповідь – це не тортура, а прослава Бога, Який прощає

 

Про фарисеїв, Понтія Пилата та Страсті Христові

Субота, 27 квітня 2013, 09:15

Страсті Христові й містерію Воскресіння кожен переживає по-своєму, залежно від глибини віри, духовного й життєвого досвіду. Поза тим, вони є невичерпним джерелом творчого натхнення, оригінальних інтерпретацій дійових осіб і подій, що передували хресній смерті і воскресінню Господа.

Add a comment

Читати далі: Про фарисеїв, Понтія Пилата та Страсті Христові

   

Сторінка 104 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/