Головна

Християнське вчення

Думайте про Христа, і все буде добре!

Неділя, 15 вересня 2013, 11:09

Розмова з о. Хосе М. Вегас СМF, екзорцистом Архиєпархії Божої Матері в Москві, кандидатом філософських наук і викладачем Вищої Католицької Семінарії «Марія - Цариця Апостолів» в Санкт-Петербурзі.

- Розкажіть, будь ласка, про себе.

- Я став кларетином, тому що, коли відчув покликання, у нас школі працював священик з чину кларетинів, і він «піймав» мене. Насправді це рука Божа. Коли я був у новіціяті, то відчув, що це мій дім.

Add a comment

Читати далі: Думайте про Христа, і все буде добре!

 

Не плутайте надію з оптимізмом чи хорошим настроєм

Понеділок, 09 вересня 2013, 16:58

Чесноту надії не слід плутати з людським оптимізмом. На це звернув увагу Папа Франциск: «Христос у вас – надія слави», він зазначив, що для християнина надією є особа Христа, Його сила визволити та вчинити новим кожне життя.

За словами Святішого Отця, надія є Ісусовим даром. Вона відрізняється від оптимізму, який є «лише людським наставленням, яке залежить від багатьох факторів».

Add a comment

Читати далі: Не плутайте надію з оптимізмом чи хорошим настроєм

 

Усікновення глави чесного пророка, Предтечі й Хрестителя Господнього Іоана

Неділя, 08 вересня 2013, 23:25

Іван Хреститель

У плині повсякденного життя радість і скорбота йдуть поруч. Бачимо початок нового життя і його згасання, надбання і втрати, зустрічі й прощання, моменти відступництва й світлі миті навернення до Бога. І серед всього цього розмаїття доль, вчинків, помислів й думок до глибини душі проймають приклади самовідданого служіння Істині, непохитність переконань, коли мова йде про вірність Богу, вірність Божественному покликанню.

Прикладом саме такого відданого і незрадливого служіння є життя пророка і Предтечі Господнього Івана Хрестителя. Сам Господь сказав про нього у Євангелії, що він — друг Жениха. Друг, котрий настільки любить жениха й наречену, що здатен, забувши себе, служити їх любові, ніколи не стане на їм заваді. За словами митрополита Антонія Сурозького: «Він — друг, котрий здатен захистити любов жениха й нареченої, залишившись зовні охоронцем таїни цієї любові.»

Add a comment

Читати далі: Усікновення глави чесного пророка, Предтечі й Хрестителя Господнього Іоана

   

Бути християнином – це більше, ніж те, що ви стверджуєте

Неділя, 08 вересня 2013, 17:30

Пастор Єремія Стейпек переодягнувся у бездомного і пішов до церкви, яку відвідує 10 000 вірян. Тут, в цій церкві і в цей день його мали відрекомендувати як головного пастора.

Він ходив навколо церкви, яку незабаром мали передати йому, протягом тридцяти хвилин. В той час вона заповнювалася людьми, котрі прийшли на Службу, і тільки три людини з цих 10 000 привіталися з ним. Він попросив, щоб люди подали йому кілька монет, аби купити їжу... НІХТО в церкві не подав йому ані копійки. Він увійшов у святилище, щоб сісти в передній частині церкви, і ашери (служителі) попросили його пересісти назад. Він вітався з людьми, але у відповідь отримував прискіпливі й несхвальні погляди людей, котрі дивилися на нього з осудом.

Add a comment

Читати далі: Бути християнином – це більше, ніж те, що ви стверджуєте

 

Чому діти перестають молитися?

Неділя, 08 вересня 2013, 02:23

Діти крутяться, вертяться і несерйозно поводяться під час молитов, отож побожні батьки,яких це хвилює, можуть вирішити, що краще зовсім не молитися, ніж допустити, щоб молитва йшла з браком серйозності та поваги.

Вочевидь існує чимало причин, чому діти й дорослі перестають молитися. Якщо ти полишив молитву або зробив так, що твої діти не моляться, то кілька цих причин і сам знаєш. Add a comment

Читати далі: Чому діти перестають молитися?

   

Сторінка 100 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/