Головна

Християнське вчення

Роль жінки в суспільстві й Церкві

Понеділок, 14 жовтня 2013, 10:06

Роль жінки і материнства були в центрі промови Святішого Отця до учасників семінару, організованого у Ватикані з нагоди двадцять п'ятої річниці Апостольського листа бл. Івана Павла II "Mulieris dignitatem" ? "історичного документу, першого в Папському навчанні, повністю присвяченого темі жінки". 12 жовтня 2013р., звертаючись до присутніх у Клементійському Залі Апостольського палацу, Франциск висловив свою вдячність за увагу до цієї теми. Учасники ватиканського семінару головним чином роздумували над фрагментом Апостольського листа, в якому мова йде про те, що Бог особливим чином довірив людство жінці.

Add a comment

Читати далі: Роль жінки в суспільстві й Церкві

 

Покров Пресвятої Богородиці

Неділя, 13 жовтня 2013, 11:03

Коротка історія

Поміж Богородичними празниками нашого церковного року на осібну увагу заслуговує празник Покрова Пресвятої Богородиці. Культ Божої Матері як Покровительки нашого народу тягнеться золотою ниткою від княжих часів аж по сьогодні. Секрет того постійного, улюбленого й ревного культу Богоматері як Покровительки, лежить, мабуть, в тому, що тут ідеться не про земське і людське, але небесне й могуче заступництво. А такого заступництва й опіки хоче кожна людина, родина й народ. Від самого початку існування нашої держави ми стало мали великих і сильних ворогів.

Add a comment

Читати далі: Покров Пресвятої Богородиці

 

ЕНЦИКЛІКА ПАПИ ПАВЛА VI ПРО НАЛЕЖНИЙ ПОРЯДОК ПЕРЕДАВАННЯ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ

Субота, 12 жовтня 2013, 10:23

Високошанованим братам Патріархам, архиєпископам, єпископам та іншим правлячим архиєреям, котрі живуть у мирі і спільноті з Апостольським Престолом,

духовенству та вірним цілого католицького світу а також усім людям доброї волі

ПАПА ПАВЛО VI

Add a comment

Читати далі: ЕНЦИКЛІКА ПАПИ ПАВЛА VI ПРО НАЛЕЖНИЙ ПОРЯДОК ПЕРЕДАВАННЯ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ

   

Чому Бог ніколи не чує мої молитви і не відповідає на них?

Вівторок, 08 жовтня 2013, 22:30

Причини, чому наші молитви здаються нам непочутими, бувають різні. Молитва не потрібна для того, щоб давати Богові вказівки. Молитва служить для нашого повчання. Коли на наші молитви немає відповіді, ми повинні задатися питанням: що не так у моєму житті і що в ньому повинно змінитися?

Іноді нам здається, що ми просимо про щось хороше, позитивне, але насправді те, про що просимо, не служить нашому спасінню.

Add a comment

Читати далі: Чому Бог ніколи не чує мої молитви і не відповідає на них?

 

Хто такі ангели і чим Вони займаються?

Четвер, 03 жовтня 2013, 11:44

По-перше, ангели могутні. Нехай вас не вводять в оману всі ці голенькі херувимчики, якими епоха бароко заселила нашу уяву. У Писанні перше, що завжди говорить людині ангел, коли з'являється їй, – «Не бійся!» А що сказали б херувимчики з голими сідничками? Напевно, щось на кшталт: «підвяжи мені підгузник». Але згідно з давньою традицією, ангели вселяють благоговіння. Рільке каже, що ангел лякає. У чому ж їх могутність?

Add a comment

Читати далі: Хто такі ангели і чим Вони займаються?

   

Сторінка 98 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/