Головна

Християнське вчення

Молитва Папа Франциска на Святий рік

Вівторок, 08 грудня 2015, 16:41

OSSROM26850_ArticoloГосподи Ісусе Христе,

Ти навчав нас бути милосердними, як Небесний Отець,

Ти сказав нам, що той, хто бачить Тебе, бачить Його.

Покажи нам Своє обличчя і будемо спасенні.

Твій погляд, наповнений любов’ю, визволив Закхея та Матея від рабства грошей;

Add a comment

Читати далі: Молитва Папа Франциска на Святий рік

 

«Якщо люди не бачать Бога у священику, він не виконує покликання»

Середа, 02 грудня 2015, 22:55

876546Мені прищепили любов і велику повагу до Євхаристії мої батьки. Коли наставала неділя, і якщо вона не була робочою (а за радянських часів часто на великі свята, такі як Великдень, змушували до праці, аби не дати людям можливості піти до храму), ми всі разом ішли до храму на Євхаристію. То було як закон. То було основне в нашому житті.

Батьки мені багато розповідали про Євхаристію, про Святу Месу, про те, як треба її переживати, як треба поводитися в храмі, і я бачив, як вони самі переживали Літургію. Коли приходиш до храму, то треба уважно слухати, бо Месу тоді служили латиною, і богослужіння тривало близько трьох годин. Так було до ІІ Ватиканського Собору. Потрібно було слухати уважно, бо я знав: вдома мене спитають, про що була проповідь. Після повернення додому був такий собі іспит.

Add a comment

Читати далі: «Якщо люди не бачать Бога у священику, він не виконує покликання»

 

Віруси, які з’їдають святість

Вівторок, 17 листопада 2015, 23:32

a00f7Коли ми чуємо про святість, то уявляємо щось добре, світле, чисте, правильне, але чомусь таке далеке від нашого життя… У Господній молитві ми кожного разу промовляємо: «…нехай буде воля Твоя…», а тим самим беремо на себе певну відповідальність за виконання волі Божої. Це не означає, що наш вільний вибір чимось обмежується, а навпаки, ми ступаємо на дорогу спасіння і просимо Бога допомогти нам в крокуванні нею.

Якщо ми зустрінемо людину яка кашляє, в якої болить голова і є підвищена температура тіла, то ми розуміємо, що це вже наслідки певного вірусу, якого ми не бачимо, але який руйнує наше здоров’я з середини.       Вірус (з лат. virus - отрута) – це певний мікроорганізм, що спричиняє інфекційне захворювання[1].  Якщо порівняти його з гріхом, то останній також виглядає ніби маленьким, непомітним, але є причиною великих упадків та згіршення інших. Вірус – це збудник чогось негативного, що вражає багатьох. У світі новітніх технологій вірус – це програма, що викликає збої  в роботі комп’ютера.

Add a comment

Читати далі: Віруси, які з’їдають святість

   

Сповідь установив Христос

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 16:17

5465646

Установив св. Сповідь наш Божественний Спаситель у найрадісніший день свого воскресіння. Як Ісус Христос воскрес із мертвих, то ще таки цього самого дня прийшов між своїх апостолів, що були зібрані в однім домі, «дихнув на них і сказав їм: Прийміть Святого Духа; кому відпустите гріхи, відпустяться їм, а кому задержите, задержаться» (Ів. 20:22). Ісус Христос знав, що люди будуть робити тяжкі гріхи та що та ті гріхи мусять іти до пекла. Щоб урятувати їх від цієї вічної кари, Він установив сповідь, оцю св. Тайну Покаяння, що очищає душу грішника навіть від найтяжчих провин, звільняє його від вічної кари та робить його Божою дитиною, гідною вічного щастя в небі. На основі Христової установи, апостоли та їхні наступники-єпископи з своїми помічниками-священиками одержали право і силу відпускати людям гріхи, а люди таку ласку, що можуть приступати до сповіді і цією св. Тайною Покаяння очищувати свої душі від усіх своїх гріхів. Апостоли, єпископи і священики не могли самі запровадити сповіді, бо не могли дати собі Божої сили прощення гріхів. Зробив це сам Божий Син, що, в своїй великій любові до нас, хотів рятувати наші грішні душі і, як всемогутній Бог, міг дати церковній старшині дати силу прощати гріхи.

Add a comment

Читати далі: Сповідь установив Христос

 

Аборт - доказ існування диявола

Субота, 03 жовтня 2015, 11:52

originalКоли чуєш різноманітні аргументи на захист абортів, мовляв, це право жінки – вирішувати, чи народжувати свою дитину, чи ні, право жінки розпоряджатися власним тілом і т. д.; врешті, вислови на кшталт: «Плід у лоні матері не є людиною, це – згусток клітин або тваринний організм», поступово приходиш до висновку, що людина сама до цього не могла додуматися. Це ж крайнє безумство – вбивати власних дітей, знищуючи цим самим себе у них, обриваючи продовження свого життя у своїх дітях і таким чином чинячи своє існування неплідним та позбавленим сенсу, та ще й при цьому захищати це самознищення як своє право, чи навіть зараховувати його до «прав людини»!

Add a comment

Читати далі: Аборт - доказ існування диявола

   

Сторінка 25 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/