Головна

Християнське вчення

Як бути добрими хресними батьками? 7 порад

Понеділок, 29 лютого 2016, 13:01

collagehresniЯкщо не знаєш, що можеш для нього/неї зробити, то просто слухай.

Коли дитина проходить в Церкві обряд Хрещення, її батьки обирають пару дорослих осіб, які стають її хресними батьками і мають супроводжувати її в духовному зростанні. Однак не всі хресні батьки добре розуміють ту роль, яка на них покладена (а точніше, на яку вони самі погодились).

Дехто час від часу згадує своїх похресників у молитві, хтось насправді стає духовним наставником, дехто не забуває вітати з днем народження і дарувати подарунки, а хтось згадує, що має похресника тільки тоді, коли він/вона запрошує на весілля…

Add a comment

Читати далі: Як бути добрими хресними батьками? 7 порад

 

10 заповідей для батька

Субота, 27 лютого 2016, 22:00

10_zapovidey_tataБути батьком — непросто. Бути батьком означає стати справжнім взірцем для свої дітей, опорою для дружини. Бути батьком означає розвивати стосунки з жінкою та виховувати нових Людей. Бути батьком — це бути справжнім.

  1. I. Перший обов’язок батька стосовно дітей — любити їхню маму.

Виховання — завжди командна гра. Батько може захистити матір, підміняючи її, даючи їй змогу відпочити, відновитися і знайти трохи часу для себе.

Add a comment

Читати далі: 10 заповідей для батька

 

7 головних гріхів

Четвер, 25 лютого 2016, 15:52

7676678678Бруд гріха не завжди нас відлякує, проте сама розмова про гріх тривожить сумління. Аби розібратись на чому полягає гріх, і чи можливо не грішити, ми звернулись із запитанням до о. Юзефа Збіцяка, професора з морального богослов’я.

- Отче, скажіть, будь ласка, чому поганий вчинок називають гріхом?

- Релігійна назва злого вчинку – гріх. Це зло, вчинене не лише людині, але й Богу, порушення Божого Закону, інакше - недотримання Десяти Божих Заповідей. З іншого боку - це певний непослух, образа та кривда Бога. Невіруючі не називають погані вчинки гріхом, лише злом, кривдою. Add a comment

Читати далі: 7 головних гріхів

   

Молебень до Христа Милосердного

Понеділок, 22 лютого 2016, 13:03

icona_lampadaДля блага вірних, відповідно до приписів Інструкції щодо подання літургійних текстів, їх перевидань і перекладів, в УГКЦ затвердили текст Молебню до Христа Милосердного. Його підготувала Патріарша літургійна комісія УГКЦ.

МОЛЕБЕНЬ ДО ХРИСТА МИЛОСЕРДНОГО

з нагоди Року Божого милосердя Add a comment

Читати далі: Молебень до Христа Милосердного

 

5 шляхів виходу із депресії

П'ятниця, 19 лютого 2016, 20:35

5_shlyahivПсихологи називають цей стан депресією, християни – унинієм, молодь – хандрою, словник синонімів – занепадком

Тобі до болю сумно і все навколо стає схожим на нещастя, бо причини для радості заховались за хмарами темними і густими? Психологи називають цей стан депресією, християни – унинієм, молодь – хандрою, словник синонімів – занепадком. І кожен в тій чи іншій мірі переживає подібні стани в житті. Як з цим боротись? Звідки воно береться? Які шляхи подолати чи перестрибнути такий сумний період? Відповідь шукала серед авторитетних для мене християн. Add a comment

Читати далі: 5 шляхів виходу із депресії

   

Сторінка 23 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/