Головна

Християнське вчення

17 причин, чому варто часто робити знак хреста

Понеділок, 21 березня 2016, 09:14

cross-500754_1280-700x467Знак хреста — простий жест і водночас глибокий вираз віри як для католиків, так і для православних. Ми робимо знак хреста, коли входимо до храму; після того, як приймемо Святе Причастя; перед споживанням їжі, а також щоразу, коли молимося.

Пропонуємо ще 17 причин, чому це варто робити якнайчастіше. Звісно, це не остаточний перелік… нехай би кожен подумав від себе особисто ще про три. До рівного рахунку. Add a comment

Читати далі: 17 причин, чому варто часто робити знак хреста

 

Хресна Дорога з війни

П'ятниця, 18 березня 2016, 14:41

6589Роздуми Хресної Дороги, написані Миколою Вишньовським — солдатом АТО.

І стояння — Ісуса засуджено

Початок довгої важкої Хресної Дороги. Ісус стоїть перед Пилатом. Сам Син Божий стоїть перед людиною — творінням Божим. Упокорився! Не показує своєї величі, стоїть найвеличніший перед найменшим, перед людиною!

Add a comment

Читати далі: Хресна Дорога з війни

 

Літургія Напередосвячених Дарів

Понеділок, 14 березня 2016, 23:37

lpd

Одна з найкрасивіших великопісних служб, що відбувається регулярно протягом як Чотиридесятниці, так і Страсної седмиці — літургія Передосвячених Дарів. Для багатьох саме це богослужіння є «візитною карткою» літургійних особливостей Великого посту.

Призначена спочатку для всіх днів року, коли не звершується Євхаристия, літургія Передосвячених Дарів служиться тепер лише у середи та п’ятниці Чотиридесятниці і з понеділка до середи Страсної седмиці, а також у четвер 5-ї седмиці та у дні пам’яті храмового святого або полієлейних святих, якщо вони випадуть на будній день посту.

Add a comment

Читати далі: Літургія Напередосвячених Дарів

   

5 великопісних спокус. Як їх розпізнати і як реагувати

Четвер, 03 березня 2016, 19:10

cr34567uhgfdaЗазнаєш більше спокус, аніж зазвичай? Такий час!

«Господь сказав сатані: Гаразд! Усе, що він має, — у твоїй руці. Тільки на нього самого не простягай руки» (Іов 1, 12).

Я не знаю, чи й у вас так само, але відколи я повернулася до Церкви, під час Великого Посту почуваюсь як Іов. Так ніби Бог трохи спустив сатану з повідка, бо в моєму духовному житті починається якийсь надзвичайний хаос.

Add a comment

Читати далі: 5 великопісних спокус. Як їх розпізнати і як реагувати

 

Життя закоротке, аби… не молитися!

Вівторок, 01 березня 2016, 21:59

cr12345kjhgfy6Коли ми вчергове чуємо з амвону, що Бог любить людину, очі самі собою заплющуються. Ми постійно чуємо про любов Бога, про потребу будувати особистий зв’язок із Ним, але, власне кажучи, до кінця не розуміємо, про що ідеться.

Слово «любов» нам асоціюється з прагненням близькості, з тугою, бажанням бути разом, спільно проводити час, ну а якщо за молитвою ми не дуже тужимо, то, може, слово «любов» у контексті віри проявляється в зовсім інакший спосіб? Add a comment

Читати далі: Життя закоротке, аби… не молитися!

   

Сторінка 22 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/