Головна

Спільнота

Їй належав увесь світ: Далекі обрії Софії Яблонської

П'ятниця, 12 травня 2017, 19:43

Sofiya_Yablonsjka_ukrПрисвятити життя мандрам – мрія багатьох, хоча не кожна людина зважується на це. Більшість так і живе мріями про подорожі, переглядаючи фільми й фото з чужих поїздок. Та є люди, яким належить весь світ. Такою була Софія Яблонська – журналістка, авторка книжок-бестселлерів і фільмів про екзотичні краї. Цьогоріч 15 травня виповнюється 110 років від її народження.

Про цю жінку та її творчий спадок наші сучасники майже не знають. Справа повернення пам’яті про неї зрушила з місця тільки в останні роки: у 2015-му у видавництві «Піраміда» вийшла друком збірка Яблонської «Чар Марока. З країни рижу та опію. Далекі обрії» на 372 сторінки, а в 2016-му у видавництві «Богуславкнига» – її ж «Книга про батька» на 272 сторінки. Численні публікації цієї авторки розкидані у старій пресі. Її стрічки – по архівах Франції, в якій свої останні 25 років прожила українка.

Add a comment

Читати далі: Їй належав увесь світ: Далекі обрії Софії Яблонської

 

Вдивляючись у таємничу безодню... (ІІ частина)

Понеділок, 01 травня 2017, 20:07

full1374752312Іван Климишин, доктор фізико-математичних наук, член Міжнародної астрономічної спілки.

Свого часу М. Коперник висловився так: «І якщо всі науки звеличують дух людський, то в найбільшій мірі це властиве астрономії, не кажучи вже про найбільшу духовну насолоду, пов'язану з її вивченням».

Гармонія небесних сфер справді вражає. Але ще величнішою й дивовижнішою сьогодні постає складність і впорядкованість світу живого...

Add a comment

Читати далі: Вдивляючись у таємничу безодню... (ІІ частина)

 

Вдивляючись у таємничу безодню... (І частина)

Неділя, 30 квітня 2017, 19:49

0a8e73aПропонуємо вашій увазі першу частину статті д-р. Івана Климишина, яка вийшла у журналі «Наука і суспільство» у 1991р.. В статті автор розмірковує над доказами існування Бога на основі даних сучасної науки.

Іван Климишин, доктор фізико-математичних наук, член Міжнародної астрономічної спілки.

Add a comment

Читати далі: Вдивляючись у таємничу безодню... (І частина)

   

Алкоголік, який став святим…

Четвер, 20 квітня 2017, 19:07

matt-talbot-icon-1600x1200В наші дні є безліч програм і методик допомоги залежним і співзалежним людям. Більшість з них ґрунтується на програмі «12 кроків», товариства Анонімних алкоголіків, мабуть, самої продуктивної програми психологічної самодопомоги. Групи підтримки та допомоги залежним і співзалежним існують при багатьох католицьких парафіях та спільнотах, і нерідко їх покровителем є Метт Талбот. Хто ж він такий?

Add a comment

Читати далі: Алкоголік, який став святим…

 

Навчитися критичного мислення потрібно і вихователям, і вихованцям

Середа, 05 квітня 2017, 21:15

00466Сьогодні ми спілкуємося з паном Олександром Доброєром, директором Європейського інституту соціальних комунікацій. Ми перебуваємо в Одесі, де відбувається семінар на тему виховання дітей і молоді: «Виховувати по?християнськи».

— Доброго дня, вітаю вас. В Одесі триває дуже цікава конференція. Хоча вона називається «Виховувати по?християнськи», однак те, про що тут говориться, мені здається, дуже важливе для всіх людей: для вихователів, для батьків будь-якого світогляду: чи християн, чи мусульман, чи агностиків — бо йдеться передусім про логіку існування й виховання дитини у світі, де панують мас-медіа, де реальність інтернету, медіа стала немовби нашою другою природою.

Add a comment

Читати далі: Навчитися критичного мислення потрібно і вихователям, і вихованцям

   

Сторінка 20 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/