Головна

Спільнота

ООН порахувала жертви бойових дій на Донбасі серед цивільних і комбатантів

П'ятниця, 15 листопада 2019, 16:59

84A42104-9994-4793-8AD8-D8AC4E20AC9B_w1597_n_r0_stУправління верховного комісара ООН із прав людини у відповідь на запит Радіо Свобода порахувало загальне число жертв бойових дій на Донбасі від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року. Для підготовки звіту УВКПЛ ООН вивчає повідомлення «із широкого кола джерел інформації, оцінюючи їх на предмет достовірності та надійності».

Add a comment

Читати далі: ООН порахувала жертви бойових дій на Донбасі серед цивільних і комбатантів

 

«Щоденник мого життя…»

Середа, 13 листопада 2019, 20:48

9636963Цікаве, відверте інтерв’ю з Михайлом Михайловичом Якубівським - українським філологом, поетом, етноґрафом, журналістом та людиною, котра стала жертвою каральної психіатрії СРСР.

- Михайло Михайлович, розкажіть, будь ласка трохи про себе та свою сім’ю.

- Я народився 21 листопада 1952 року на свято святого Михайла, в селі Вербівка Ружинського району Житомирської області в селянській родині. Мій батько був столяром, з так званої «куркульської» родини.

Add a comment

Читати далі: «Щоденник мого життя…»

 

«Росія – вічний ворог України»

Вівторок, 12 листопада 2019, 15:57

8430A3DEЦі дні у багатьох містах, зокрема Києві, Львові, Рівному, Моршині, присвячені пам’яті українського дисидента, в’язня сумління, поета, члена Української Гельсінської групи Зеновія Красівського. Із 61 року життя 26 він провів у тюрмах, «психушках», таборах, засланнях. Однак радянські репресії не зламали його дух і віру. Друзі й побратими називали його «добросердним лицарем у старому панцирі», «лицарем духу», «людиною високого морального стандарту».

Add a comment

Читати далі: «Росія – вічний ворог України»

   

Як Олена Пчілка ввела моду на вишиванки і українську мову

Понеділок, 11 листопада 2019, 17:22

_107902194___3Олена Пчілка зуміла блискуче зіграти на театрі життя так багато ролей, що її долю й діяльність дуже важко вловити якимось одним визначенням.

Аристократка української літератури. Велика мати українського націоналізму. Емансипантка, феміністка й організаторка жіночого руху.

Мати Лесі Українки. Чільна постать київської Старої Громади. Журналістка, видавчиня, політична діячка. А ще - красуня, законодавиця мод (нинішньою популярністю вишиванок, знанням про розмаїття орнаментів і фасонів ми великою мірою завдячуємо якраз їй), королева балів і невтомна збирачка пісень, узорів, зразків ужиткової народної культури.

Add a comment

Читати далі: Як Олена Пчілка ввела моду на вишиванки і українську мову

 

Церква і заклади освіти мають спільне головне поле діяльності — навчати дітей та молодь

П'ятниця, 08 листопада 2019, 15:44

015ba24dde993171

Владика Василь Івасюк про уроки християнської етики у закладах освіти

Тіло Христове складається від наймолодших її членів аж до найстарших, а заклади освіти включають дітей і молодих людей. Тому Церква і заклади освіти мають спільне головне поле діяльності — навчати дітей та молодь. Оскільки Україна — це християнська держава в духовному вимірі, тому формування національної ідеї є не можливе без усвідомлення християнської моралі, етики, культури, педагогіки та виховання.

Add a comment

Читати далі: Церква і заклади освіти мають спільне головне поле діяльності — навчати дітей та молодь

   

Сторінка 12 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/