Головна

Спільнота

105 років від смерті Івана Франка

П'ятниця, 28 травня 2021, 14:52

7436800_n28 травня минуло 105 років, як у Львові помер видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, філософ, учений, громадський і політичний діяч Іван Франко.

Про смерть письменника було оголошено в газеті “Діло” через два дні:

“Ангел смерти злетїв на українську землю, щоб замкнути очи на вічний сон найбільшому з сучасних синів України. Настало для нас велике свято суму...”.

Add a comment

Читати далі: 105 років від смерті Івана Франка

 

Кабмін пропонує вдосконалити систему усиновлення

Четвер, 27 травня 2021, 00:03

imageУряд пропонує розглянути законопроект про зміну правил усиновлення дітей, а також чітко закріпити відповідальність за порушення прав дітей у Кодексі України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Еспресо.

Add a comment

Читати далі: Кабмін пропонує вдосконалити систему усиновлення

 

Чорнобиль: тінь катастрофи після 35 років

Понеділок, 26 квітня 2021, 22:56

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Ніч 26 квітня 1986 року залишиться в пам’яті людства як найбільша техногенна катастрофа: вибух на 4-му реакторі на Чорнобильській АЕС. Спогадування 35-х роковин цієї аварії є нагодою для того, аби згадати геройський вчинок тих, хто, зупинивши полум’я, не допустив ще більшої катастрофи і врятував увесь континент від набагато гірших наслідків. Це також нагода для того, аби відновити зусилля у сприяння справедливості та піклування про наш спільний дім.

Add a comment

Читати далі: Чорнобиль: тінь катастрофи після 35 років

   

Бій під Крутами: історія вивчення

Середа, 31 березня 2021, 23:29

20190129152804У статті йдеться про відтворення в історичній літературі й публіцис[1]тиці події, котра набула в історії України символічного значення. Простеже[1]но, як і чому навколо неї утворилося багато неправдивих свідчень і тракту[1]вань. Подано сучасну оцінку бою під Крутами в контексті Української рево[1]люції (1917-1921 рр.).

«...Народ, творячи з якоїсь події легенду — а Крути, без сумніву, є й будуть однією з найвеличніших легенд нашої нації, — знає, що він робить. Народна мудрість і національний геній — ця найвища земна справедливість, — творячи свої легенди і міфи, цебто підносячи дану історичну подію до височини надісторіччя, ніколи — щодо вибору тієї події — не помиляються. Не помилили[1]ся вони й у випадку Крут»1, — так у 1941 р. писав видатний український поет, колишній старшина армії УНР Є.Маланюк.

Add a comment

Читати далі: Бій під Крутами: історія вивчення

 

Йосиф Зісельс: «За російським проєктом меморіалу Бабиного Яру я бачу "вуха Путіна"»

Вівторок, 23 березня 2021, 23:53

356985475Цього, 2021-го року, Україна відзначає 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру. Ця трагедія стала символом Голокосту євреїв України і одним із найбільших злочинів, вчинених нацистським режимом у нашій країні в роки Другої світової війни.

До цієї дати наша країна підходить з не простою і конфліктною ситуацією, яка утворилася навколо створення меморіального центру у Бабиному Яру. Останнім часом в інтернеті дуже багато інформації на цю тему. Адже з ініціативою створити Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» виступили російські бізнесмени, і відтак цей приватний проект справедливо отримав назву «російський». Свідома українська громадськість обурена тим фактом, що українська влада дає росіянам «зелене світло». Тим більше, що є проект, який розробили українці, зокрема, історики. Як це не парадоксально, але тепер українці мусять доводити своїй державі, що український проект – це закономірно.

Add a comment

Читати далі: Йосиф Зісельс: «За російським проєктом меморіалу Бабиного Яру я бачу "вуха Путіна"»

   

Сторінка 2 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/