Головна

Спільнота

«Ця кров волає до неба». Оксана Забужко на смерть Артема Мірошниченка

Понеділок, 09 грудня 2019, 16:14

78554323_1049527778719572_8469234457520373760_nОт і настав “момент істини” – історичний. Переломовий.

Коли за українську мову вбивали в ОРДЛО (і, ймовірно, продовжують убивати й далі) – ці жертви ще не мали для нас ні імен, ні облич. Можна було вмістити їх у загальну рубрику “проукраїнські” – і тим затулитись від очевидного факту (якого наш противник, до речі, й не приховує): так, в остаточному підсумку це “війна за мову” – за картину світу.

Москва воює за те, щоб не стало української. А найнадійніший для цього спосіб – убити носіїв.

Add a comment

Читати далі: «Ця кров волає до неба». Оксана Забужко на смерть Артема Мірошниченка

 

Мирослав Маринович: «Путінська Росія має зазнати такого самого краху, як гітлерівський режим»

Середа, 04 грудня 2019, 13:03

BD5A916Напередодні «нормандського саміту» в Україні дискутують питання про те, яким має бути мир із Росією. Чи може Україна односторонніми поступками його досягнути? Чим загрожує Україні несправедливий мир? Про ці теми говорили учасники Комісії «Правда, справедливість і відновлення миру між Росією, Україною, спільно з Європейським союзом», які провели своєї четверте засідання в Парижі. І хоча засідання комісії відбувалося у жовтні, ми вирішили відкласти публікацією цієї розмови до того часу, коли зустріч у «нормандському форматі» набере реальних рис, а отже, потрібно буде ще раз згадати, на яких принципах можна домовлятися про мир з Росією.

Add a comment

Читати далі: Мирослав Маринович: «Путінська Росія має зазнати такого самого краху, як гітлерівський режим»

 

Глава УГКЦ просить вірних Церкви долучитися до збору пожертв для фонду «Андріїв гріш»

Вівторок, 03 грудня 2019, 20:19

shav4yk

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав звертається до духовенства та мирян УГКЦ долучитися до збору коштів для благодійного фонду «Андріїв гріш».

Як мовиться у листі до духовенства, щороку спільнота Української Греко-Католицької Церкви робить добру справу: у день святого апостола Андрія Первозваного складає пожертву у фонд «Андріїв гріш», який призначений для реалізації душпастирських і соціальних ініціатив нашої Церкви. Згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, з 2007 року збірка проводиться щороку в усіх архиєпархіях, єпархіях та екзархатах Церкви.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ просить вірних Церкви долучитися до збору пожертв для фонду «Андріїв гріш»

   

Радянсько-фінська війна 1939–1940 років: уроки для сучасної України

Понеділок, 02 грудня 2019, 00:00

vijnaЦього року виповнюється 80-ліття з початку радянсько-фінської, так званої «зимової війни» 1939–1940 років. Не думаю, що на цю дату в нас особливо звертатимуть увагу. А шкода…

Справа не лише в тому, що чимало українців змушені були воювати в складі Червоної армії в далекій Фінляндії. І що деякі українці добровільно прибули в Фінляндію, аби допомогти відстояти незалежність цієї країни від більшовицької навали. Серед них був і письменник Юрій Горліс-Горський, який там формував військові загони із полонених українців-червоноармійців, що мали захищати фінів. Подорож до цієї країни він відобразив у двох статтях «Фінляндія» та «Подорожні зиґзаґи».

Add a comment

Читати далі: Радянсько-фінська війна 1939–1940 років: уроки для сучасної України

 

У КИЄВІ ЗАВЕРШИВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СУСПІЛЬНИЙ ФОРУМ СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАД

Середа, 27 листопада 2019, 20:02

Oranta2


26 листопада в Києві відбувся Всеукраїнський Суспільний Форум «Участь активних громадян  у соціальному розвитку громад», який започаткувала Релігійна Місія Римо-Католицької Церкви в Україні «Карітас-Спес». Метою якого є представлення ролі  активних громадян, наділених вірою, у розвитку громад, представляючи проєкти соціальних служінь та залучення до співпраці місцевих, регіональних, національних і міжнародних партнерів з боку громад, влади та бізнесу. Загалом у Форумі взяли участь близько 80 осіб з 15 областей України. Це активісти релігійних громад, директори та працівники «Карітас-Спес», а також донори та партнери Місії. Про це РІСУ повідомили у «Карітас-Спес».

Add a comment

Читати далі: У КИЄВІ ЗАВЕРШИВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СУСПІЛЬНИЙ ФОРУМ СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАД

   

Сторінка 10 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/