Головна

Спільнота

Борис Возницький передасть українські дерев’яні церкви до президентського «Мистецького арсеналу»

Субота, 06 грудня 2008, 16:54

Про проблеми збереження пам'яток народного зодчества говорили нині банкіри, депутати, меценати, мистецтвознавці та представники церкви на круглому столі «Дерев'яні церкви України під загрозою зникнення. Як врятувати унікальну спадщину», який відбувся у Львівському інституті банківської справи. - про це сьогодні, 5 грудня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Круглий стіл відбувся за участі ректора Університету банківської справи НБУ Тамари Смовженко, а проректора з наукової роботи цього навчального закладу Анжели Кузнєцової, директора Львівської галереї мистецтв Героя України Бориса Возницького, народного депутата Петра Писарчука, керуючого Львівською філією «Укрсоцбанку» Олега Сергеєва, начальника управління НБУ у Львівській області Марії Могильницької та інших. Оголошений у програмі виступ на тему «Проблематика збереження дерев'яних церков в Україні» начальниці управління культури і туризму ЛОДА Галини Дорощук не прозвучав.

Add a comment

Читати далі: Борис Возницький передасть українські дерев’яні церкви до президентського «Мистецького арсеналу»

 

Студенти УКУ і журналістика – що спільного?

Четвер, 20 листопада 2008, 21:55

19 листопада 2008 відбулася подія якої ще за 14 років відновленої діяльності Українського Католицького Університету не було. Перший раз в цих стінах відбулася конференція від початку і до кінця організована і проведена студентами УКУ. Тема конференції - «Стан релігійних ЗМІ в УГКЦ».

Ініціаторами заходу були члени Студентської Ради (орган самоуправління студентів УКУ). Робота конференції була побудована таким чином, що спочатку учасники конференції мали змогу ознайомитися зі станом християнських ЗМІ греко-католицької Церкви, а потім поділитися своїми враженнями, пропозиціями і побажаннями під час роботи в  групах.

Add a comment

Читати далі: Студенти УКУ і журналістика – що спільного?

 

Що ми знаємо про Батурин?

Вівторок, 18 листопада 2008, 19:19

 

Батурин в українській історії він пов'язаний із часами козацьких вольностей і такими гетьманами, як Дем'яном Многогрішним, Іваном Самойловичем та Іваном Мазепою. Тому, коли з'явилась можливість здійснити екскурсійну поїздку до Батурина 15 листопада, яку організував отець Олександр Приліп із церкви на що Лівому березі, з радістю приєднався до них. Нас зібралось небагато, 30 чоловік, з Аскольдової Могили лише четверо. Екскурсія по Батурину почалась із замку Івана Мазепи. Та про, що тут був замок свідчить валовий напис та гранітна таблиця, адже у 1708 році Батурин було вщент зруйновано. Ушанувавши пам'ять гетьмана екскурсія вирушила, далі.

Add a comment

Читати далі: Що ми знаємо про Батурин?

   

До Бога лине "Пісня серця"

Середа, 22 жовтня 2008, 22:07

Незважаючи на осінню прохолоду на вулиці, у залі Будинку художника, що на Львівській площі м. Києва, панувала атмосфера любові і тепла. Саме тут 18 жовтня 2008 року дарували свою любов і пісню переможці IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу сучасної духовної пісні «Пісня серця» та літературного конкурсу «Християнство очима і серцем дітей», що проходив в рамках святкування 1020-ліття Хрещення Русі-України. Add a comment

Читати далі: До Бога лине "Пісня серця"

 

Вечір пам'яті Квітки Цісик

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 18:27

Українська Американська Координаційна Рада, Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000», Меценат Олександр ПРОГНІМАК представляють перший українсько-американський проект 20 жовтня, 19.00 (Український дім) вечір пам'яті КВІТКИ ЦІСИК (1953-1998) Цей вечір - унікальний прецедент пишання видатними вихідцями з України, що поширюють та відстоюють позитивний імідж України прикладом усього свого героїчного життя і творчості. Водночас це перший україно-американський проект такого високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні - країні її походження, де вона була лише раз - у 1983 р. і мріяла проїхатися з концертним туром Незалежною Україною. Add a comment

Читати далі: Вечір пам'яті Квітки Цісик

   

Сторінка 90 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/