Головна

Спільнота

«Слово має ціну. Його бояться. Воно рятує життя нації» – письменниця Лариса Денисенко

Вівторок, 03 листопада 2020, 19:20

650_r0_sСлова – ніби звичні практики для більшості людей. Хоча ми можемо і не пригадати, кому і що ми наговорили протягом дня або ж що містилося в передвиборчих політичних обіцянках, але батьки пам’ятають перше слово своєї дитини, це завжди було важливим для людства. День, коли дитина робить перший крок, батьки також закарбовують в пам’яті, але стосовно слова пам’ятним є не лише коли, а і що промовила дитина.

Add a comment

Читати далі: «Слово має ціну. Його бояться. Воно рятує життя нації» – письменниця Лариса Денисенко

 

Народе мій, до тебе вже не верну?

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 18:42

65x1024Рішення Дарницького районного суду Києва від 19 жовтня ц. р. заборонити поширення книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» відразу стало символічним у своїй трагічності. Винесено заборону на друковане слово, і в самому факті такої заборони відлунює іронічне «Back to USSR» чи пригадується горезвісне «Стражайше запретить писать и рисовать». Український суд іменем українського народу унеможливлює доступ до книги, яку мали б вивчати у кожній українській школі.

Адвокат В’ячеслав Якубенко, якому не можна дорікнути за невдале ведення справи, написав на «Історичній правді»: «Прочитавши рішення, зрозумів: суддя зробила все що, могла. Історії невідомі випадки, коли суди першої інстанції відмовлялися задовольнити численні позови Медведчука про захист честі, гідності, ділової репутації. Суддя Заставенко Марина Олександрівна теж не могла відмовити. Суддя, яка переведена до столичного Дарницького суду із суду окупованої Макіївки, дуже вразлива для сильних світу цього на кшталт Медведчука».

Add a comment

Читати далі: Народе мій, до тебе вже не верну?

 

«Люди, які свідомо не беруть участь у голосуванні, мабуть, недолюблюють свою країну»

Вівторок, 20 жовтня 2020, 14:19

vyboryОстанній тиждень перед виборами до органів місцевого самоврядування є насправді гарячим. Вулиці забиті біл-бордами кандидатів, довкола нам роздають агітаційні матеріали, а у стрічці новин безкінечна політична реклама. Які критерії мають бути визначальними у рішенні християнина-виборця, якими якостями має володіти християнин-кандидат і як аналізувати програми політичних сил говоримо із отцем-доктором Олегом Кіндієм, доцентом кафедри богослов’я Філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету

Add a comment

Читати далі: «Люди, які свідомо не беруть участь у голосуванні, мабуть, недолюблюють свою країну»

   

Звернення Синоду Єпископів КГВА УГКЦ до вірних та всіх громадян з нагоди місцевих виборів

Понеділок, 19 жовтня 2020, 15:05

vybory-2020Дорогі брати та сестри у Христі!

Двадцять п’яте жовтня 2020 року визначене Верховною Радою України як дата проведення чергових виборів депутатів місцевих рад і сільських, селищних та міських голів. Зміна виборчого законодавства та адміністративно-територіальна реформа завершують процес децентралізації в Україні, внаслідок якого органи місцевого самоврядування отримають значно більше повноважень і ресурсів. Територіальна громада стане місцем, де ухвалюватимуться важливі для українського суспільства рішення. Тому чергові вибори вимагають особливо відповідального ставлення з боку мешканців територіальних громад.

Add a comment

Читати далі: Звернення Синоду Єпископів КГВА УГКЦ до вірних та всіх громадян з нагоди місцевих виборів

 

«Ми звикли до свободи. Маємо навчитися відповідальності»

Середа, 16 вересня 2020, 13:09

982647_1_w_590Завершується 400-літній цикл. Поблукавши у північних просторах Московії, дух давнього Києва повертається в рідні околиці Дніпра. Східна Європа перебудується довкола української столиці, – каже публіцист Мирослав Маринович

Яку основну цінність ми здобули за 29 років незалежності?

–?Свободу. Часом нею зловживають і втрачають почуття відповідальності.

Add a comment

Читати далі: «Ми звикли до свободи. Маємо навчитися відповідальності»

   

Сторінка 6 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/