Головна

Спільнота

«Старенькі люди є неоціненним скарбом для сучасності»

Вівторок, 08 грудня 2015, 15:05

svyatoslav_lutskДля Господа і Церкви важливою є кожна людина: чи вона молода, чи зрілого віку. Нещодавно я повернувся з Папського синоду, який проходив на тему сім’ї, і по сьогодні я живу враженнями від нього. Ми говорили про те, що зараз стоять великі виклики перед християнською родиною, а також про роль та місце старших людей у християнській сім’ї.

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 7 грудня, відкриваючи конференцію на тему християнської опіки над літніми людьми, яка проходить в Брюховичах поблизу Львова, з ініціативи Комісії УГКЦ у справах родини.

Add a comment

Читати далі: «Старенькі люди є неоціненним скарбом для сучасності»

 

Для трансформації Україні потрібно 15 років

Субота, 05 грудня 2015, 21:42

63_main_ukrВідомий український економіст, член Римського клубу, учасник групи “Першого грудня” і один з тих, хто заснував всесвітній форум у Давосі, розповів, чому українські лідери і політики нездатні на прорив і в кому він бачить надію.

Богдан Гаврилишин входить в число найавторитетніших українців у світі. Він народився на Тернопільщині, був вивезений з України під час Другої світової, отримав найкращу західну освіту і став економістом зі світовим ім’ям. Він живе за кордоном, проте левову частку своїх знань, зусиль і грошей присвячує Україні. Гаврилишин був радником українських президентів і прем’єрів, є співзасновником Міжнародного благодійного фонду Відродження, який активно опікується Україною, та членом ініціативної групи Першого грудня.

Add a comment

Читати далі: Для трансформації Україні потрібно 15 років

 

Мирослав Попович: Енергія Майдану мала переродитися на щось вагоме, однак процес пішов стандартно

Неділя, 22 листопада 2015, 21:16

5634487851Книгу “Кровавый век”, присвячену ключовим подіям ХХ століття, презентував напередодні у Києві академік, директор Інституту філософії НАН України, учасник ініціативи “Першого грудня” Мирослав Попович. Ця праця є перекладом на російську його “Червоного століття” і адресована, головним чином, російському читачеві. Тиждень тому в стінах того ж Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка група “Першого грудня” представила свій програмний документ “Слово про свободу та відповідальність”, який містить засади взаємної довіри та співпраці між владою і суспільством.

Add a comment

Читати далі: Мирослав Попович: Енергія Майдану мала переродитися на щось вагоме, однак процес пішов стандартно

   

Любомир Гузар: Головна зброя терористів - це страх. Не треба їх сприймати

Неділя, 22 листопада 2015, 13:20

b04b9fЄпископ УГКЦ, кардинал Католицької церкви Любомир Гузар у програмі "Вечір з Миколою Княжицьким" на Еспресо.TV - про нещодавно опублікований документ-звернення ініціативи "1 грудня", практичні поради владі та народу, а також про те, як подолати тероризм

- Нещодавно ініціативна група "1 грудня" оприлюднила документ, який називається "Слово про свободу та відповідальність". Розкажіть, яка мета цього цього документу? Яка його важливість?

Add a comment

Читати далі: Любомир Гузар: Головна зброя терористів - це страх. Не треба їх сприймати

 

Люди одружуються для щастя… А що стається потім?

Середа, 11 листопада 2015, 13:45

d522787742Люди укладають шлюб у сподіванні, що це зробить їх щасливими. Те, що виростає поміж ними за рік, два або десять, буває неймовірним. Нерідко температура почуттів знижується, і подружжя нагадує двоосібну спілку, покликану до виконання життєвих завдань. Інколи між ними виникає глибока і тепла любов; інколи зростає ненависть і ранить обох.

Дослідження, проведені на чотирьох континентах серед людей різних національностей, рас і релігій, показали, що найчастіший привід скерування гніву на тих, кого ми любимо, це відчуття, що вони до нас погано ставляться. Ненависть — це посилений до межі й зафіксований гнів.

Add a comment

Читати далі: Люди одружуються для щастя… А що стається потім?

   

Сторінка 31 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/