Головна

Спільнота

Група «Першого грудня» підтримала ініціативу бізнесу розпочати діалог довкола суспільного договору

Четвер, 11 лютого 2016, 18:39

smalУкраїнські інтелектуали схвально оцінили заклик великого і середнього бізнесу до консолідації задля подолання кризи в країні.

Українська бізнес-ініціатива, до якої увійшли представники великого й середнього бізнесу, оприлюднила 1 лютого звернення «Український бізнес суспільству та владі». Підприємці закликали всі кола громадськості до відкритого  загальнонаціонального діалогу, метою якого є вироблення нового суспільного договору про спільні цілі та взаємні зобов’язання бізнесу, влади та суспільства і подолання кризи в державі.

Add a comment

Читати далі: Група «Першого грудня» підтримала ініціативу бізнесу розпочати діалог довкола суспільного договору

 

Підприємницький хист Андрея Шептицького

Понеділок, 01 лютого 2016, 17:25

5500B6Митрополит Андрей Шептицький був найзаможнішим греко-католиком, який створив на Галичині тіньовий уряд, що опікувався господарськими справами краю.

Християнська ФПГ

Коли 35-річний Роман Марія Александр граф на Шептицях Шептицький, більше відомий під своїм чернечим ім'ям Андрей, 1900 року став на чолі греко-католицької церкви, йому довелося скласти дві присяги - на вірність Папі Римському Леву XIII і цісареві Австро-Угорської імперії Францові Йосифові.

Add a comment

Читати далі: Підприємницький хист Андрея Шептицького

 

Освіта як національна ідея

Неділя, 31 січня 2016, 16:57

osvita_new_zakon1Необхідність реформування освіти й науки була очевидною, здається, для всіх. Але менш очевидними (як для професійної спільноти, так і для широкого загалу) виявилися конкретні напрями та методи, в яких реалізується реформа сьогодні. Скорочення фінансування науки і, як наслідок, відтік талановитої молоді за межі країни, зменшення кількості аудиторних годин в університетах, якість та об’єм викладання гуманітарних дисциплін, — про ці та інші пов’язані з реформою проблеми наша розмова з другим президентом Національного університету «Києво-Могилянська академія», а нині міністром освіти і науки України Сергієм Квітом.

Add a comment

Читати далі: Освіта як національна ідея

   

Наче вчора…

Середа, 27 січня 2016, 10:56

1423426 січня 1918 р. до Києва вступила 10 тисячна орда Михайла Муравйова, почався червоний терор. При штурмі міста застосовувалися отруйні гази, був проведений масовий артобстріл (до 15 тис. снарядів), в результаті якого було зруйновано будинок Грушевського. За наказом Муравйова, більшовицькі війська розстріляли у Києві близько 5 тис. мирних жителів, тероризували громадян УНР, був убитий київський митрополит Володимир.

За даними дослідника Савченка В. А., під час знаходження Муравйова в Києві по місту їздив броньовик з написом «Смерть українцям!».

Add a comment

Читати далі: Наче вчора…

 

Мир мусить бути принциповим - Блаженніший Любомир

Неділя, 24 січня 2016, 14:54

103111На думку Блаженнішого Любомира, бажання примирення має бути взаємним, а підписання угод без стійкого миру не сприятиме припиненню війни. Любомир Гузар не вірить, що домовленності діятимуть за теперішніх умов/

На думку емерита Української греко-католицької церкви Любомира Гузара, домовленності з Росією можна укладати лише після встановлення миру, який у свою чергу можливий лише тоді, коли обидві сторони його щиро прагнутимуть.

"Я не бачу можливості примирення чи миру. Мир можливий лише тоді, коли є дві сторони, які направду миру прагнуть. Назагал так виглядає, що ми прагнемо миру, що ми не хочемо війни ані з Росією, ані з кимось іншим, але це одностороннє бажання. А якщо нема такого самого щирого бажання миру з іншої сторони, то говорити про мир є мрія і більш нічого. Правдиве замирення — справа обох сторін. Таке рішення не може бути одностороннім", - заявив Гузар у розмові з DT.UA.

Add a comment

Читати далі: Мир мусить бути принциповим - Блаженніший Любомир

   

Сторінка 29 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/