Головна

Спільнота

Іван Франко - українському народові невідомий християнин

П'ятниця, 25 березня 2016, 22:27

85452565Дивну тему поставив я, щоб вшанувати нашу велику історичну особу ХІХ-го і початку ХХ-го століть — Івана Франка як віруючого християнина. Він – мислитель, письменник, поет, науковець, філософ, великий громадянин, над­звичайно здібна людина і постать нашої культури, духовости в роках відро­дження Європи в ХІХ столітті і в нашій Україні, яка опинилася в найтяжчих часах свого буття. І тоді-то кілька осіб рушили наш нарід зі сну до праці над собою, щоб стати собою, вони і приготували нас до нашої Державности при кінці ХХ-го століття.

Add a comment

Читати далі: Іван Франко - українському народові невідомий християнин

 

Друг Хрест, або чому ми точно переможемо у цій війні

П'ятниця, 25 березня 2016, 09:09

FB_IMGПотяг «Лисичанськ – Київ». У мене перше місце. Десь у Сватове ввічливо стукає і заходить дівчина років так 25-и. Дуже просить залишити в моєму купе порожню валізу, бо в неї верхнє місце, а валіза величенька. Перепрошує, відкриває, аби показати, що там справді нічого немає. Жартома кажу: «Та вірю, що Ви туди бомбу не заклали». В неї на обличчі сумна усмішка.

Заходить у купе чоловік. Жінка починає йому те ж говорити й пояснювати. Він: «Якщо там бомби немає, то залишайте». Сумно усміхнулися, всі троє. Такі в нас тепер жарти, Луганщина це чи Львівщина. Жарти… Нещодавно працівники залізниці виявили у потязі цього напряму вибуховий пристрій. Потязі, який курсує підконтрольними Україні територіями.

Add a comment

Читати далі: Друг Хрест, або чому ми точно переможемо у цій війні

 

Росія — це не союзник, а, на жаль, ворог, — Любомир Гузар

Неділя, 13 березня 2016, 23:30

5e74eЕкс-глава УГКЦ вважає, що Росія зуміла зачарувати Західну Європу, завдяки своїй пропаганді Блаженніший Любомир Гузар

Ватикан і Константинополь занадто схильні до впливу Москви, що дуже шкодить їхнім стосункам з Україною, вважає архиєпископ-емерит, колишній глава УГКЦ, кардинал Любомир Гузар. У другій частині інтерв'ю "Апострофу" Блаженніший пояснив, як Україна повинна діяти, щоб змінити такий стан речей, що потрібно для зближення українських церков, які будуть наслідки недавньої зустрічі Папи Римського Франциска і російського патріарха Кирила, а також про своє ставлення до війни на сході України. Add a comment

Читати далі: Росія — це не союзник, а, на жаль, ворог, — Любомир Гузар

   

Чому я?

П'ятниця, 11 березня 2016, 00:12

EnI5reIhzJ8Чому саме я? Чому я, маю ризикувати, залишати родину, роботу, комфортне життя і йти добровільно в саме пекло війни? Багато разів чуєш такі запитання і вони ранять серце. Невже нам для того щоб захистити сім’ю потрібно постійно про це говорити, невже нам за це повинен хтось і щось давати? Ми завжди навіть у питанні життя шукаємо вигоди для себе.

Багато різних поглядів, багато розчарувань, але ми не маємо права зупинятись і розчаровуватись, ми повинні наполегливо працювати кожен на своєму місці, задля кращого майбутнього нашої неньки України, бо нарікання змін на краще не можуть принести.

Add a comment

Читати далі: Чому я?

 

Леся Українка: «єдиний мужчина в українському письменстві»

Четвер, 25 лютого 2016, 22:48

maxresdefaultЛариса Косач – геній української літератури, що входить в умовну тріаду Шевченко-Франко-Українка. Її вірші вчать ще змалку, тож здавалось би, що ми знаємо про цю поетесу все. Адже про неї завжди багато говорять, багато пишуть, багато дискутують… Принаймні, однозначно більше, ніж, скажімо, про її матір – ще одну визначну поетесу Олену Пчілку. Та насправді ми зовсім не знаємо Українки. Тож зараз я спробую трішки пролити світла на життєві таємниці феномену, який можна назвати «Ucrainka incognita». Add a comment

Читати далі: Леся Українка: «єдиний мужчина в українському письменстві»

   

Сторінка 28 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/