Головна

Спільнота

Доктор морального богослов’я про евтаназію: поширені міфи, реальність та сучасні виклики

Середа, 11 травня 2016, 16:44

eutanasia_2Евтаназія ще не означає безболісної і швидкої смерті, бо лише у 16 зі 100 випадків люди помирали без агонії, а решта йшли з життя у тривалих і більших стражданнях. Як аргументують свою позицію прихильники евтаназії, чи полегшує вона передсмертні дні невиліковно хворої людини?

Про це під час наукового семінару «Евтаназія від античності до сьогоднення: міфи, реальність та сучасні виклики» розповіла доктор морального богослов’я, викладач біоетики, старша медсестра паліативного відділення у Шпиталі ім. Митрополита Андрея Шептицького с. Йосафата Дробик із Згромадження сестер милосердя св. Вікентія.

Add a comment

Читати далі: Доктор морального богослов’я про евтаназію: поширені міфи, реальність та сучасні виклики

 

Збережімо державу від саморуйнації! ?Звернення Ініціативної групи «Першого грудня»?

Вівторок, 10 травня 2016, 10:41

top_1-12Знаком нинішнього часу є тяжка й затяжна боротьба нового зі старим. Так, ми зуміли поламати російські сценарії знищення України як держави, проте багато й втратили. Стаємо сильнішими як нація, проте на нас чекає ще багато політичних пасток. І не тільки на Донбасі чи в Мінську, а й у Києві. Тому наше завдання – не лише втішатися здобутим, а передусім виявити загрози і вчасно нейтралізувати їх.

Add a comment

Читати далі: Збережімо державу від саморуйнації! ?Звернення Ініціативної групи «Першого грудня»?

 

Блаженніший Любомир Гузар: Наша влада – люди духовно поранені…

Понеділок, 09 травня 2016, 13:12

guzar-5-650x433Розмова із предстоятелем Української греко-католицької церкви (2005-2011),  Верховним архієпископом-емеритом Любомиром.

— Блаженніший, моє перше питання до Вас – чому, на Вашу думку, Революція Достоїнства, яка вселила надії в серця українців, знову закінчилася поразкою.

— Є така приповідка. Довіряй Богові так, якби все залежало від Бога, а працюй так, якби все залежало від тебе… Ця приповідка вчить нас певної життєвої правди.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Любомир Гузар: Наша влада – люди духовно поранені…

   

«Не приміряйте ролі Бога!»

П'ятниця, 06 травня 2016, 17:44

7768786Три з половиною роки тому я перерила весь інтернет у пошуках такої історії. І нічого не знайшла. Тому, якщо вже моя історія стала першою такою, то я повинна її розповісти — можливо, вона комусь допоможе.

Тим більш, що є причина.

Отже. На початку 2011?го я дізналася, що в мене буде дитина, і була неймовірно щаслива. Нове життя, що зародилося в мені, я відчувала, здається, з перших днів, одразу ж полюбила його й рахувала дні до зустрічі з ним. Це був не плід, як пишуть лікарі, не зародок, а Людина — моя дитина. Я не вірила своєму щастю, щодня розмовляла з нею, голубила подумки.

Add a comment

Читати далі: «Не приміряйте ролі Бога!»

 

УГКЦ і ціна на газ

Четвер, 05 травня 2016, 21:57

168430Досить сильний резонанс у суспільстві викликала заява проводу УГКЦ про ціну на газ. Особисто мав розмови з кількома відомими економістами щодо позиції УГКЦ в питанні сплаті за газ, і всі схвально підтримали дану ініціативу.

У найбільш кризовий час Церква підняла питання не просто про газ і його ціну, а про  соціальну справедливість.

Add a comment

Читати далі: УГКЦ і ціна на газ

   

Сторінка 26 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/