Головна

Спільнота

Мама і син: життєві дороги Марії Крупник-Ступки

Субота, 27 серпня 2016, 22:37

15stupka1Існує таке твердження, що за кожним великим чоловіком стоїть велика жінка. Жінка, яка дала життя талановитому українцю Богдану Ступці, яскраве цьому підтвердження. Вшановуючи пам’ять великого українського актора, якому 27 серпня 2015 р. минуло би 74 роки, хочеться також згадати про його маму, якій у той же день виповнилось би 103 роки. Марія Григорівна Крупник-Ступка трохи більше місяця не дожила до свого 95 річчя і пішла з життя  лише на п’ять років раніше за свого сина. Вони народилися в однин день і померли з різницею у 2 дні... Все життя вона давала йому поради,  молилася за нього, його сім’ю, і напевне, її щира турбота тримала його на всіх його життєвих дорогах...

Add a comment

Читати далі: Мама і син: життєві дороги Марії Крупник-Ступки

 

«Пліснесько дає ключ до розуміння складних процесів найбільш раннього слов’янського державотворення на землях Галичини»

П'ятниця, 26 серпня 2016, 23:11

fulupchuk-2-720x340Інтерв’ю з заступником директора з наукової роботи Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» Андрієм Филипчуком

Пане Андрію, відносно недавно було створено Історико-культурний заповідник «Давній Пліснеськ». Статус Заповідника, це й статус території, яка охороняється державою. Що, властиво, тут такого є, що це потрібно охороняти?

Add a comment

Читати далі: «Пліснесько дає ключ до розуміння складних процесів найбільш раннього слов’янського державотворення на землях Галичини»

 

«Треба Україну трансформувати, а не реформувати»

Середа, 10 серпня 2016, 22:19

photo_2016-08-04_12-37-59Він заходить в студію Громадського і одразу його обступають люди – привітатися, познайомитися, потиснути руку. Богдан Гаврилишин надихає молодь, як він каже, трансформувати країну. Він заснував благодійний фонд, який реалізує програму «Молодь змінить Україну» (підтримка навчальних програм за межами країни), бо вважає, що майбутнє саме за молодими. Він давав поради першому президенту України, трьом прем’єр-міністрам, та чотирьом спікерам парламенту. Започаткував Всесвітній економічний форум в Давосі, який і досі залишається головною економічною подією в світі. До того як отримати освіту інженера, працював лісорубом в Канаді. Add a comment

Читати далі: «Треба Україну трансформувати, а не реформувати»

   

Волинська трагедія: аргументи і факти

Вівторок, 09 серпня 2016, 19:49

E0CDB64Кілька тижнів тому відбулася подія, після якої українське суспільство затамувало подих:  Польський Сейм проголосив Волинську трагедію геноцидом, вчиненим українцями щодо тотального винищення поляків на Волині.

Трагічна сторінка історії двох сусідських народів набирає нового оберту у відносинах. На перший погляд, чому не досить взаємних вибачень у найбільш трагічний період Європи, коли радикальні режими, пройшовши до влади у більшості країн Європи, розв’язали велику війну, під час якої загинули мільйони жертв, коли зіткнули між собою і завойовані народи?

Add a comment

Читати далі: Волинська трагедія: аргументи і факти

 

Якби Україна мала півмільйона пластунів, за її майбутнє можна було б не турбуватися – Богдан Гаврилишин

Понеділок, 13 червня 2016, 00:00

5FED1C2На відміну від польського президента, керівники української держави до скаутів, у будь-якій їхній формі, прихильності не мають. Хоча, якби в Україні було півмільйона пластунів, це була б інша країна, переконаний пластун із понад 70-літнім стажем, відомий економіст, колишній радник українських президентів та прем’єр-міністрів Богдан Гаврилишин. Почесний голова Опікунської ради «Пласту» Богдан Гаврилишин шкодує, що питання виховання молоді не зацікавило жодного українського керівника, бо, за словами досвідченого пластуна, думати про інших – це не лише моральний обов’язок, але і «величезне задоволення». А почали ми розмову з того, що «Пласт» дав особисто йому, професорові Богданові Гаврилишину, який більшу частину життя прожив за кордоном.

Add a comment

Читати далі: Якби Україна мала півмільйона пластунів, за її майбутнє можна було б не турбуватися – Богдан Гаврилишин

   

Сторінка 25 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/