Головна

Спільнота

Богослов’я після Майдану: зрозуміти, змінитись, уявити

Неділя, 11 грудня 2016, 17:38

16“Коли ви побачите ковчега завіту Господа, Бога вашого, та священиків, що несуть його, то ви рушите з вашого місця, і підете за ним. Тільки віддаль між вами та між ним буде мірою коло двох тисяч ліктів. Не наближайтеся до нього, щоб ви знали ту дорогу, якою підете, бо ви не ходили цією дорогою ані вчора, ані позавчора” (Ісуса Навина 3:3-4).

Цей наказ, відданий Ізраільтянам перед завоюванням обітованої землі, може послужити відправною ідеєю в наших роздумах про подальшу долю українського суспільства і про богословське осмислення шляху, що відкривається (або може відкритися) після Майдану.

Add a comment

Читати далі: Богослов’я після Майдану: зрозуміти, змінитись, уявити

 

Релігія та церкви в самостійній Україні: від можливостей до здобутків у напрямку світоглядного формування й духовного зростання громадян України

Неділя, 04 грудня 2016, 21:57

399007769Частина 1: шанс на духовність

1 грудня 1991 року на території колишньої УРСР відбувся всеукраїнський референдум щодо проголошення незалежності України. На референдум було винесено одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?” (ухвалений Верховною Радою 24 серпня 1991 року)[1].  Із 84,18% (31891742 особи) населення України, що взяли участь у референдумі, 90,32 % (28804071 особа) висловились «так». З цього моменту історична доля українського народу стала зокрема і наслідком його вільного вибору. З тих 84, 18% населення, що взяли на себе відповідальність вибирати майбутнє країни, лише 7,58% «не підтвердили» власною волею   “Акт проголошення незалежності України».

Add a comment

Читати далі: Релігія та церкви в самостійній Україні: від можливостей до здобутків у напрямку світоглядного формування й духовного зростання громадян України

 

Розстріляний з'їзд кобзарів:забута трагедія

Вівторок, 22 листопада 2016, 10:57

00На початку грудня 1930 року в Харківському оперному театрі відбувся З’їзд народних співців Радянської України, куди з різних областей було звезено 337 делегатів. Основним завданням З’їзду було питання активного залучення народних співців до соціалістичного будівництва, відходу від виконавських традицій і визначення нових ідеологічних приорітетів.

Add a comment

Читати далі: Розстріляний з'їзд кобзарів:забута трагедія

   

Незалежність держав така ж природна, як свобода поодиноких осіб

Субота, 10 вересня 2016, 12:59

57a4d1f5bf8f2Цими днями часто чуємо слово "незалежність".

Не треба дивуватися, бо це поняття дуже важливе, надто тому, що Українська Держава завершила перших двадцять п’ять років свого незалежного існування в останніх століттях. Від ХVIII століття Україна була підневільна різним окупантам, часто між ними поділена.

Щойно двадцять п’ять років тому, майже за чудесним збігом обставин, ми отримали свою незалежну державу, справді свою.

Add a comment

Читати далі: Незалежність держав така ж природна, як свобода поодиноких осіб

 

Група «Першого грудня» закликала остарігатися популізму

Середа, 31 серпня 2016, 08:15

Популізм, суттю якого є політична корупція, став реальною загрозою українській державності — говорять відомі інтелектуали.

Про це ідеться в поширеному сьогодні зверненні Ініціативної групи “Першого грудня”.В ньому В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак та Ігор Юхновський звертають увагу суспільства на загрозу популізму як джерела та суті політичної корупції. Add a comment

Читати далі: Група «Першого грудня» закликала остарігатися популізму

   

Сторінка 24 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/