Головна

Спільнота

Як підтримати підлітка: 10 порад

Неділя, 26 березня 2017, 20:24

753951123Пропонуємо десять порад про те, як батьки можуть підтримати свого підлітка у віці від 11 до 19?ти років і допомогти йому стати щасливою та продуктивною людиною.

1. Будьте доступними й відкритими. Ваш підліток може справляти враження людини, яка не дбає про те, що ви їй кажете та що думаєте, але, повірте, він зараз потребує вас, як ніколи.

Add a comment

Читати далі: Як підтримати підлітка: 10 порад

 

Василь Стефанович — 130 років від дня народження або Велетні Уманської та Вишгородської археології

Четвер, 16 березня 2017, 21:16

unnamedПатріарх української археології Дмитро Тєлєгін дуже високо цінив праці В. Стефановича, підкреслюючи, що збірники, такі як «Археологічна карта Уманщини», мають з'явитися у всіх музеях України, зазначаючи, що «книжка... є важливим першоджерелом з археології Черкащини».

Стефанович Василь Автономович (18871984) — археолог, краєзнавець, музейний діяч, представник уманської археологічної школи. Так, згадує про цю величну людину, яка серед науковців всього світу більше відома, як“український Шліман”, вікіпедія https://uk.wikipedia.org/wiki/Василь Стефанович, http://pres-centr.ck.ua/print/news-4183.html

Add a comment

Читати далі: Василь Стефанович — 130 років від дня народження або Велетні Уманської та Вишгородської археології

 

«Мусимо або відстояти Україну, або визнати, що ми «рускіє халуї»

Вівторок, 14 березня 2017, 20:11

hrytsenko_1_0Зараз в Україні триває чергове обговорення доцільності прийняття закону про статус української мови. Українські мовознавці зазначають: щоб зберегти українську мову, найперше необхідно скасувати сумнозвісний «закон Колісніченка-Ківалова». Власне, про це під час одного слухань у Конституційному заявив директор Інституту української мови Академії наук України Павло Гриценко. Під час свого виступу науковець пояснив, що термін «російськомовне населення» - це вигадка КГБ, а українські політики, які цим маніпулюють, ймовірно, грають «під дудку» Кремля.

Add a comment

Читати далі: «Мусимо або відстояти Україну, або визнати, що ми «рускіє халуї»

   

Про рівність по-радянськи

Четвер, 09 березня 2017, 08:14

62486248У нашій родині це “свято” – 8 березня – завжди сприймалось, як зразок цинічної радянської машкари. Повага до іншого і неприйняття несправедливості щодо іншого виховується щоденно, власним прикладом. Без вихідних. І тим більше, не в окремо відведений для цього вихідний. Байдуже, чи це право жінки на рівну оплату праці, чи права перехожого, безпідставно затриманого поліцією на вулиці.

Пам’ятаючи про боротьбу за права жінок, давайте згадаємо про тих, кого — під спотвореною тоталітаризмом вивіскою “рівноправ’я” — позбавили права на материнство, на піклування про своїх дітей; залишили без права на сім’ю, свій дім, свою традицію.

Add a comment

Читати далі: Про рівність по-радянськи

 

Що робити, аби Великий Піст закінчився танцем?

Середа, 01 березня 2017, 21:32

d967216286«Знову цей Великий Піст», — зітхнув недавно один молодий католик. Знову цей попіл, пости, шал постанов і відречень на декілька тижнів — тільки для того, щоби потім… повернутися до нормального життя. Сумно мені стало, коли я його слухав.

Звідки це знеохочення у молодого християнина? Може, тому, що взагалі не про те йдеться у Великий Піст, аби протягом кількох тижнів витискати з себе останні соки, а опісля знову «розслабитися». Звісно, не про це мова! Багато хто робить таку помилку з дієтами. Вони худнуть, бо хочуть гарно виглядати, але як закінчать дієту — нічого не змінюють у своїх звичках, вірячи в магічні властивості чудодійних дієт. І повертаються до того, що було. І для чого були всі ці зусилля?

Add a comment

Читати далі: Що робити, аби Великий Піст закінчився танцем?

   

Сторінка 21 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/