Головна

Світ

Булла «Misericordiae vultus» /«Обличчя милосердя»/

П'ятниця, 18 березня 2016, 13:38

papa_ofitsijnoУ буллі Папи Франциска «Misericordiae vultus» («Обличчя милосердя») пояснено причини проголошення Надзвичайного Ювілейного року, присвяченого милосердю, та окреслено, як цей Рік найкраще пережити.

ФРАНЦИСК Єпископ Рима, Слуга слуг Божих

Усім, хто читатиме цей лист, - благодать, милосердя і мир!

 

Add a comment

Читати далі: Булла «Misericordiae vultus» /«Обличчя милосердя»/

 

«Як душпастирі, ми говоримо від імені нашого народу до Святішого Отця і до світу: Папа Франциск нас почув», – єпископи УГКЦ

Субота, 05 березня 2016, 21:36

p_synod_papa2«Ми приїхали підтвердити нашу єдність зі Святішим Отцем та попросити його у Рік милосердя допомогти людям, що страждають в Україні», – повідомив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, після зустрічі Постійного Синоду УГКЦ зі Святішим Отцем. «Папа нас почув», – наголосив він.

Напередодні 70-ї річниці Львівського псевдособору Глава Української Греко-Католицької Церкви і члени Постійного Синоду приїхали до Риму, щоб зустрітися з Святішим Отцем Франциском, Папою Римським. «Ми підтверджуємо те, що не зміг зламати тоталітарний режим – сопричастя з Римом та Вселенською Церквою», – сказав Глава УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Як душпастирі, ми говоримо від імені нашого народу до Святішого Отця і до світу: Папа Франциск нас почув», – єпископи УГКЦ

 

Папа і московський патріарх, або чому Путіну потрібна зустріч в Гавані

Середа, 10 лютого 2016, 12:31

0e6Путін не обізнаний в теології і може бути зацікавлений в контактах "свого" патріарха з Папою як доказі відсутності ізоляції Росії.

Майбутня зустріч в аеропорту Гавани Папи Римського Франциска і патріарха Московського Кирила, поза всяким сумнівом, може бути віднесена до подій по-справжньому історичних. Адже Папа і патріарх не зустрічалися взагалі ніколи, це - перша така зустріч глав церков. Але зустріч, яку можна було легко спрогнозувати після обрання Кирила московським патріархом.

Add a comment

Читати далі: Папа і московський патріарх, або чому Путіну потрібна зустріч в Гавані

   

Папа Франциск зустрінеться з Патріархом Кирилом

П'ятниця, 05 лютого 2016, 22:46

imagesУ п’ятницю, 5 лютого 2016 р., оприлюднено спільне комюніке Апостольської Столиці та Московського Патріархату, в якому читаємо:

«Святий Престол та Московський Патріархат з радістю повідомляють, що завдячуючи Божій благодаті, Його Святість Папа Франциск та Його Святість Кирило, Патріарх Московський та всієї Русі, зустрінуться 12 лютого цього року. Зустріч відбудеться на Кубі, де Папа зупиниться на шляху до Мексики, і де Патріарх перебуватиме зі своїм офіційним візитом. Зустріч включатиме особисту розмову в міжнародному аеропорту Хосе Марті в Гавані та завершиться підписанням спільної декларації.

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск зустрінеться з Патріархом Кирилом

 

Послання Папи Франциска на Великий Піст 2016

П'ятниця, 29 січня 2016, 16:26

Francisco-cross«Я милосердя прагну, а не жертвоприношення», – ці Христові слова про Небесного Отця з Євангелії від Матея стали темою Послання Папи Франциска на Великий Піст, присвяченого «ділам милосердя на ювілейному шляхові», представлення якого відбулося у вівторок, 26 січня 2016 року. На його початку Святіший Отець пригадує, що у буллі з нагоди проголошення Святого Року він висловив побажання, щоб «Чотиридесятниця цього ювілейного року була прожита якомога інтенсивніше, як ефективний час для того, щоб святкувати та досвідчити Боже милосердя».

Add a comment

Читати далі: Послання Папи Франциска на Великий Піст 2016

   

Сторінка 14 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/