Головна

Світ

Папа: диявол не міф, його перемагають зброєю істини

Субота, 01 листопада 2014, 00:39

Християнське життя – це «боротьба» проти диявола, світу цього і плотських пристрастей. Коментуючи уривок з Послання апостола Павла до Ефесян, Святіший Отець підкреслив, що диявол існує, і ми «повинні боротися з ним зброєю істини».

Апостол, зазначив Папа, каже про християнське життя військовою мовою. «Життя в Бозі має бути захищене, і щоб його зберегти, ми повинні боротися», а для цього потрібні мужність і сила, щоб протистояти і благовістити.

Add a comment

Читати далі: Папа: диявол не міф, його перемагають зброєю істини

 

Папа Франциск: коли молимося, не потрібно забувати про своє минуле, не слід приховувати власних гріхів

Середа, 08 жовтня 2014, 22:16

Коли молимося, не потрібно забувати про своє минуле, не слід приховувати власних гріхів. Завжди треба пам’ятати, що Господь прямує з нами шляхом нашого життям. На цьому зосередив свою увагу Папа Франциск у проповіді під час Служби Божої, яку він очолив у каплиці «Дому Святої Марти» у Ватикані у вівторок, 7 жовтня 2014 року. Вселенський Архиєрей наголосив, що Господь Бог вибрав єврейський народ і супроводжував його продовж усього переходу через пустиню, прямував із ним протягом усього його життя. Як Всевишній поводився із Своїм вибраним народом, так поводиться сьогодні із кожним з нас, тобто, крокує з нами пліч-о-пліч дорогою нашого життя.

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск: коли молимося, не потрібно забувати про своє минуле, не слід приховувати власних гріхів

 

Слово на Всеславнне Воздвиження Хреста святителя Андрея, архиєпископа Критського

Субота, 27 вересня 2014, 11:15

Ми славимо Хрест, і вся Церква наповнюється блиском слави. Ми славимо Хрест, і обличчя всієї вселенної освітлюється сяйвом радості. Ми славимо Хрест, і розсівається морок, і розливається світло. Ми славимо Хрест, і з Розп’ятим підносимося, щоб, залишивши внизу землю разом з гріхом, здобувати небо й небесне. Хрест воздвигається, і гамірні клики демонів замовкають.

Add a comment

Читати далі: Слово на Всеславнне Воздвиження Хреста святителя Андрея, архиєпископа Критського

   

«Продовжуйте виявляти істину! Будь ласка, не підведіть нас!»

Четвер, 25 вересня 2014, 16:41

Архиєпископ Тімоті Долан

Минулого тижня я телефонував до мого товариша Святослава Шевчука, Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви.

Впродовж останніх років я почав все більше поважати цього молодого, відважного брата-єпископа, після того, як ми з ним часто зустрічались в Римі, а особливо коли минулого року я відвідував його з нагоди посвячення Патріаршого Собору Воскресіння Христового в Києві.

Add a comment

Читати далі: «Продовжуйте виявляти істину! Будь ласка, не підведіть нас!»

 

Сила Церкви — в Христовій любові

Середа, 24 вересня 2014, 16:59

Сьогодні, як і вчора, сила Церкви полягає не в організаційних здібностях, але – у Христовій любові.

Промовляючи до паломників, які не лякаючись дощу заповнили площу перед Ватиканською базилікою, Святіший Отець поділився своїми враженнями та підсумками нещодавнього Апостольського візиту до столиці Албанії міста Тирани.

Add a comment

Читати далі: Сила Церкви — в Христовій любові

   

Сторінка 21 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/