Головна

Християнське вчення

Як віднайти душевний спокій? Конкретні поради на великий піст

Четвер, 27 лютого 2020, 20:12

1_210775-563x353Наше повсякденне життя може бути складним і напруженим, сповненим стресу.  Тим часом кілька невеликих, але мудрих змін достатньо, щоб віднайти мир для своєї душі. Якщо саме зараз ви роздумуєте над постановами на Великий піст, ці поради будуть для вас корисними.

Ми прагнемо душевного спокою і щоб його знайти іноді потрібне ціле життя. Піст – чудовий час для духовного аналізу свого життя. Ось декілька простих і слушних порад для того, щоби наші серця сповнились миром і Божою благодаттю.

Add a comment

Читати далі: Як віднайти душевний спокій? Конкретні поради на великий піст

 

Чи існує різниця між Біблією і Святим Письмом?

Вівторок, 25 лютого 2020, 12:46

zachem-nuzhna-biblija-563x353Коли беремо якусь книгу в руки, ми майже завжди наперед знаємо, що це за книга, яку інформацію можна в ній знайти і як її читати. Так само з Святим Письмом. Перед тим, як його брати у руки, треба задуматися, чим воно є і для чого написане.

Святе Письмо – це книга, через яку Бог відкриває себе самого і свою волю людині. Вона написана не для того, щоб ми знали про Нього, а щоб Його пізнати, щоб Він став для нас Кимось. І, водночас, це батьківські поради і застереження Небесного Отця своїй дитині про те, що слід робити, а чого треба уникати.

Add a comment

Читати далі: Чи існує різниця між Біблією і Святим Письмом?

 

5 цікавих фактів про просфору

Четвер, 30 січня 2020, 12:23

1-13Просфора – богослужбовий хліб, який використовується під час Літургії для Євхаристії, та для поминання під час проскомидії живих і спочилих. Випікається з пшеничного борошна, води і солі.

На просфорі розміщується зображення хреста з написом ІС.ХС.– НІ.КА. (Ісус Христос – Переможець), а також зображення Пресвятої Богородиці.

Add a comment

Читати далі: 5 цікавих фактів про просфору

   

Як пояснити дітям Євангеліє за допомогою десяти слів?

Середа, 29 січня 2020, 09:21

child_bible-563x353Чому нам буває так складно ділитися Доброю Новиною з дітьми? Іноді страшно почати, а іноді ми просто не знаємо, як і про що говорити. Ось три поради і один метод, які спростять це завдання.

Не ускладнюйте. Суть Євангелія насправді досить проста, але ми схильні ускладнювати її. Не потрібно.

Не відволікайтеся. Набагато простіше пробігтися мимохідь по сторінках Біблії, як це люблять робити діти. Але Євангеліє занадто важливе, тому зосередьтеся.

Add a comment

Читати далі: Як пояснити дітям Євангеліє за допомогою десяти слів?

 

Як поводитися у храмі?

П'ятниця, 17 січня 2020, 15:11

8624753159Інколи можна почути таку думку: «Я не йду до храму, бо не знаю як там поводитися». Яким чином людина може виправити цю ситуацію? Найперше, повинна захотіти навчитися, тобто виявити бажання знати. Звідки може знати? Хто повинен навчити, пояснити, виправити? Звичайно священик, який покликаний навчати і, зокрема, правила поведінки у храмі.

Тому зараз я старатимуся написати деякі  правила гідної поведінки у храмі, хоча розумію, що відповідь не буде вичерпною. Найперше тому, що неможливо описати всі ситуації, які можуть трапитися, а по-друге, тому що кожен храм, місто чи село має свої особливості, які, інколи, варто було би, змінити, прислухавшись до навчання Церкви…

Add a comment

Читати далі: Як поводитися у храмі?

   

Сторінка 6 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/