Головна

Тема номера

Леся Українка й сучасники

Вівторок, 25 лютого 2020, 19:28

unnamedЛеся Українка жила в добі, коли ми всі, так звані свідомі, активні українці (і мабуть не тільки — наддніпрянські) стояли твердо на ідеолоґічній Шевченковій плятформі: "Обніміте ж, брати мої, найменшого брата".

Всі ми, як один чоловік, у найліпших поривах нашої душі змагали до того, щоб нашими силами, нашими здібностями, запалом і майном служити "незрячим" "гречкосіям", — бо ж так і звалась тоді вся наша праця — служба народові. Без ніяких лапок, без патосу чи іронії, був це, так мовити, наш буденний, працьовний термін.

Add a comment

Читати далі: Леся Українка й сучасники

 

«Герої Небесної сотні є для нас еталоном правди, справедливості й любові до ближнього»

П'ятниця, 21 лютого 2020, 15:31

img_4929Україна відзначає шості роковини трагічних подій Революції гідності. Перебуваючи з робочим візитом у Ватикані та Італії, Глава УГКЦ очолив поминальні богослужіння в прокатедральному соборі Святої Софії в Римі.

Пояснюючи євангельський уривок від Матея про засуд Ісуса Христа, Блаженніший Святослав звернув увагу на головні моменти засуду. «Дослідники цього біблійного тексту припускають, що він був написаний у Римі. Беручи до уваги контекст столиці імперії, яка вважала себе мірилом справедливості для всього тодішнього цивілізованого світу, спосіб винесення вироку є доволі промовистим: засуджуючи Христа, Пилат засуджує суддю. Адже Христос є той, хто остаточно буде судити живих і мертвих. Живий Бог постає на людському суді», — зазначив Глава УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Герої Небесної сотні є для нас еталоном правди, справедливості й любові до ближнього»

 

«Релігія антихриста – це братерство людей без батьківства Бога» – є.Фултон Шін

Середа, 19 лютого 2020, 23:55

82256801-2400x1200У розмові 72 роки тому єпископ Фултон Шін виявився далекосяжним, як пророки давніх часів.

“Ми в кінці Християнства”, – архієпископ Фултон Шін сказав під час бесіди в 1947 р. Ясно пояснивши, що він не має на увазі християнство чи Церкву. Він сказав: “Християнство – це економічне, політичне, соціальне життя, натхнене християнськими принципами. Християнство закінчується – ми бачили, як воно помирає. Подивіться на симптоми: розпад сім’ї, розлучення, аборт, аморальність, загальна нечесність”.

Add a comment

Читати далі: «Релігія антихриста – це братерство людей без батьківства Бога» – є.Фултон Шін

   

Нові дослідження підтверджують, що плащаниця показує момент воскресіння! «Показує рух особи, яка намагається встати»

Середа, 19 лютого 2020, 15:55

zapisati_533Туринська плащаниця – один з найбільш досліджуваних предметів у світі. Її аналізували також гематологічно, хімічно та біологічно. Однак ніколи раніше цього не робив пластичний хірург.

Першим є проф. Бернардо Хонтанілла з Університетської клініки Наварри. Результати своїх досліджень він опублікував у журналі «Scientia et Fides».

Add a comment

Читати далі: Нові дослідження підтверджують, що плащаниця показує момент воскресіння! «Показує рух особи, яка намагається встати»

 

Справжнє прощення, коли людина відпускає свою образу і біль, зцілює саму цю людину, – християнський психолог

Середа, 19 лютого 2020, 10:31

proshhennyaЩо таке прощення – насправді, а не формально? Чому воно важливе, перш за все, для людини, яка прощає? У часі підготовки до Великоднього посту важливо розуміти, як відбувається справжнє прощення і у чому його сенс? Йдеться, зокрема, про психологічні аспекти прощення / непрощення. Про це у програмі «Психологічна порадня» на «Воскресіння. Живе радіо» – християнський психолог Мирон Шкробут.

Add a comment

Читати далі: Справжнє прощення, коли людина відпускає свою образу і біль, зцілює саму цю людину, – християнський психолог

   

Сторінка 20 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/