Головна

Тема номера

Religious freedom 'under threat' in Europe / Релігійна свобода в Європі під загрозою через безконтрольне закриття храмів

Четвер, 14 травня 2020, 22:30

PA-53683678The Brussels-based commission representing the European Union's Catholic bishops, COMECE has warned against the continued forced closure of places of worship during the Covid-19 pandemic, and called for their reopening to be consulted and coordinated with Church leaders.

"Freedom of religion, including freedom of worship, is a fundamental right and real necessity for many people", said Fr Manuel Enrique Barrios Prieto, the commission's Spanish general secretary. "COMECE takes this opportunity to restate that any erosion of fundamental rights in the current emergency context, including freedom of religion, must not become the new norm. These rights have to be fully re-established as early as possible".

Add a comment

Читати далі: Religious freedom 'under threat' in Europe / Релігійна свобода в Європі під загрозою через безконтрольне закриття храмів

 

Звернення пастирів Римсько-Католицької Церкви та Української Греко-Католицької Церкви з приводу проблеми сурогатного материнства

Четвер, 14 травня 2020, 15:05

ArticleImages_80188_Пандемія коронавірусу проявила багато патологій у нашому сучасному суспільному житті. Одне з них - явище сурогатного материнства, тобто трактування людей як товару, який можна замовити, виготовити та продати, яке, на превеликий жаль, дозволяє чинне українське законодавство. Це проблема, на яку ми, як релігійні діячі вже неодноразово звертали увагу компетентних органів державної влади. Таке топтання людської гідності спонукає нас, католицьких єпископів України, ще раз звернутися до української влади усіх рівнів з вимогою засудити і заборонити це ганебне явище.

Add a comment

Читати далі: Звернення пастирів Римсько-Католицької Церкви та Української Греко-Католицької Церкви з приводу проблеми сурогатного материнства

 

Всесвітня рада Церков: Святий Дух вчиняє нас здатними протистояти цьому вірусу

Четвер, 14 травня 2020, 11:13

13e8f913d13b4481У щорічному посланні на П’ятидесятницю очільники Всесвітньої ради Церков наголошують, що стан страху й тривоги, в якому перебували Христові учні перед Зішестям Святого Духа, подібний до сьогоднішньої ситуації пандемії. Вони закликають всіх християн свідчити, що Бог перебуває з нами в будь-яких обставинах.

Add a comment

Читати далі: Всесвітня рада Церков: Святий Дух вчиняє нас здатними протистояти цьому вірусу

   

ВРЦіРО запропонувала уряду пом’якшити карантин для релігійних організацій

Вівторок, 12 травня 2020, 13:49

c2fc22f7У зв’язку з загальними змінами Всеукраїнська Ради Церков і релігійних організацій надіслала до Кабінету Міністрів пропозиції щодо адаптивного застосування карантинних обмежень також і для релігійних організацій.

Лист із пропозиціями був надісланий Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю 7 травня 2020 року.

Add a comment

Читати далі: ВРЦіРО запропонувала уряду пом’якшити карантин для релігійних організацій

 

Сестра Діогена Терашкевич: «Біоетика вчить майбутніх лікарів цінувати гідність людини»

Вівторок, 12 травня 2020, 10:28

44917У зв’язку з «біоетичним конфліктом» у Львові, ми вирішили більш детально поспілкуватися з  сестрою Діогеною Терашкевич, котра власне і є викладачем курсу “Біоетика” у медичному виші вже з 20-літнім досвідом. Отож про саму біоетику та її основні акценти, а також про пов’язані з нею стереотипи і виклики, а найголовніше про наслідки з якими зустрічаються ті, хто відкинув моральні принципи і гідність людської особи, розмовляємо в ексклюзивному інтерв’ю, з доцентом кафедри Філософії та економіки (“курс біоетики”) ЛНМУ ім. Данила Галицького.

Add a comment

Читати далі: Сестра Діогена Терашкевич: «Біоетика вчить майбутніх лікарів цінувати гідність людини»

   

Сторінка 15 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/