Головна

Тема номера

Як не бути невігласом: 7 порад із Біблії

Четвер, 09 липня 2020, 07:12

negazione-563x353Біблія говорить про невігласів не для того, щоб висміяти, але щоб показати нам, як уникнути дурості в нашому власному житті. Перший крок до мудрості – це знання, як же не бути дурнем.

Докіль, придуркуваті, дурноту любитимете? | Докіль насмішники кохатимуться в насмішках, | безумні ненавидітимуть науку?(Пр.1. 22) 

Add a comment

Читати далі: Як не бути невігласом: 7 порад із Біблії

 

Десять думок Блаженнішого Святослава про світ, сім’ю, війну, освіту, Церкву

Вівторок, 07 липня 2020, 07:44

2020-06-25-his-beatitude-3У червневому випуску «Відкритої Церкви» Глава УГКЦ розповів про місце Церкви в посткоронавірусному світі, дав оцінку стихійному лиху на Заході України, відповів на запитання співрозмовника про власне бачення нинішнього стану війни на Сході країни. Юрій Бутусов, головний редактор інтернет-порталу «Цензор.нет», запитав в Отця і Глави УГКЦ також про українську систему освіти і виховання та поцікавився, який навчальний заклад Блаженніший поставив би в приклад. Нижче пропонуємо 10 вибраних думок Предстоятеля УГКЦ на ці теми.

Add a comment

Читати далі: Десять думок Блаженнішого Святослава про світ, сім’ю, війну, освіту, Церкву

 

Антикризовий центр УГКЦ публікує «Богослужбові рекомендації на час вірусної епідемії»

Субота, 27 червня 2020, 10:22

covid-19-ugccПоширення коронавірусної інфекції COVID-19 стало серйозним викликом для глобальної людської спільноти. В особливий спосіб цей виклик відчули й церковні спільноти УГКЦ, яким довелося підлаштовувати духовні практики та літургійні звичаї до загальних вимог гарантування безпеки вірян. Свідченням турботи УГКЦ про вірних стали «Богослужбові рекомендації на час вірусної епідемії», напрацьовані Антикризовим центром УГКЦ, які сьогодні публікуються широкому загалу.

Add a comment

Читати далі: Антикризовий центр УГКЦ публікує «Богослужбові рекомендації на час вірусної епідемії»

   

Бути батьком – більше, ніж обов’язок

Неділя, 21 червня 2020, 18:37

Paterno-563x353Не завжди складається так, що двоє людей, одружуючись, гармонійно і радісно проживають своє спільне життя. Сімейне життя сповнене труднощів, однак всі ми – родом зі своєї сім’ї. Наші проблемні і сильні сторони – це, здебільшого, результат дитинства. Мама і тато – це ті двоє людей, які на початку життя замінюють маляті увесь світ, ті, хто дають і підтримують не лише фізичне, але і психічне, суспільне, культурне життя дитини.

Add a comment

Читати далі: Бути батьком – більше, ніж обов’язок

 

Християнину не може бути «#всеодно» чи «#меніоднаково»

Субота, 20 червня 2020, 09:46

17-06-20-5Сьогодні часто можна почути різного роду і на різні теми дискусії: що можна, а що не можна? Що є гріхом, а де немає гріха? Чи то добре чи то зле? Такі дискусії ведуться в домівках, на вулиці, за столом, у телевізійних шоу, а особливо в інтернеті, який витримує все.

«Та не однаково мені, як Україну злії люде присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять… ох, не однаково мені.» Тарас Шевченко, «Мені однаково»

Add a comment

Читати далі: Християнину не може бути «#всеодно» чи «#меніоднаково»

   

Сторінка 13 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/