Головна

Тема номера

7 ідей на добрий Великий Піст

Четвер, 11 березня 2021, 10:00

pink-sand-dunes-65310_960_720Ви хочете добре пережити Великий Піст? Не висувайте собі вимог, які тяжко виконати.

Святий Хосемарія Ескріва радить: почніть від малих речей.

Ідей на великопісне виправлення життя в нас багато. Ми постійно прагнемо бути досконалими, але — як навчає Хосемарія Ескріва, один із сучасних святих, — від «прагнути» до «дати себе» — довгий шлях.

Add a comment

Читати далі: 7 ідей на добрий Великий Піст

 

Коли зло безсиле: свідки правди батько і син Глаголєви

Понеділок, 01 березня 2021, 15:14

95147896321Як часто чесні мовчать, а добрі нічого не роблять. Кмітливі ховають свій розум, а сильні стримуються перед брутальною земною міццю, яка залякує розправою і дійсно може розчавити. Чесних, добрих, розумних і сильних серед нас є дуже багато. І коли той, хто не може мовчати і ховатися, здіймається сяючою сигнальною ракетою ввись, освітлюючи простір довкола – легше і сміливіше стає всім. Таким є вплив свідчення правди на спільноту людей. І ніяка брутальна земна міць нічого з цим вдіяти не може.

Add a comment

Читати далі: Коли зло безсиле: свідки правди батько і син Глаголєви

 

«Сьогодні Господь стукає до дверей нашого дому і допомагає нам зрозуміти, ким ми є», – Блаженніший Святослав у неділю Закхея

Понеділок, 15 лютого 2021, 10:05

preobrazhennya20_1_ce1aeСьогодні Бог звертається до кожного з нас на ім'я. Дай Боже, щоб кожен із нас пережив отой момент «сьогодні» і зустрівся своїм поглядом з нашим Христом, який дивиться на нас, щоб нас віднайти. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у неділю Закхея.

«У сьогоднішньому євангельському читанні ми бачимо Бога, який іде, щоб шукати загублену людину. Образ Бога, який шукає за людиною, що загубилася, відкриває нам зміст слова "спасіння"», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Сьогодні Господь стукає до дверей нашого дому і допомагає нам зрозуміти, ким ми є», – Блаженніший Святослав у неділю Закхея

   

Школа біоетики УКУ про вакцини від Covid-19 та етичні виклики

Вівторок, 09 лютого 2021, 11:03

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Фахівці Школи біоетики УКУ, яку очолює отець-доктор Ігор Бойко, відповідають на запитання про етичні виклики, пов’язані з вакцинами проти Covid-19.

У період пандемії, перед обличчям невидимого ворога Covid-19, суспільство переживає безпрецедентний для сучасної історії стан непевності. Напруження спричинене також і тим, що кожна людина в різних сферах свого життя повинна приймати рішення, які впливають не тільки на власне здоров'я, але й на здоров'я інших: від того, чи носити захисну маску, до того, чи щепитися від Covid-19. Зокрема, коли це заторкує моральні питання. Саме тому в такій ситуації надзвичайно важливо мати доступ до достовірної інформації, що походить з авторитетних джерел.

Add a comment

Читати далі: Школа біоетики УКУ про вакцини від Covid-19 та етичні виклики

 

«Суспільство захворіло на дещо більше, ніж коронавірус»

Четвер, 28 січня 2021, 09:31

12З початком пандемії ми потрапили в стан хвороби, можливо, навіть гіршої, ніж коронавірус. Пандемія повністю виявила егоїзм людини і суспільства, який існував завжди. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю для польської Католицької інформаційної агенції (КАІ).

Тож, відзначив Предстоятель в інтерв’ю для КАІ, місія Церкви в сучасному суспільстві полягає в тому, щоб допомогти людині залишатися людиною, тому що вона перебуває у великій небезпеці ототожнення лише з роботою власних рук.

Add a comment

Читати далі: «Суспільство захворіло на дещо більше, ніж коронавірус»

   

Сторінка 6 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/